Ботев посреща Лудогорец във важен мач

06 Май 2022 08:26

Ботев Пловдив приема Лудогорец в пореден двубой от плейофите на efbet Лига. Срещата между двата тима ще стартира в 15:00 часа в Пловдив.

Двубоят е изключително важен за домакините, които водят битка за челните места в класирането, докато разградчани вече си осигуриха 11-ата поредна титла.

''Канарчетата'' са трети в класирането с 49 точки, като малко зад тях в класирането се намират Левски и Черно море, които имат по 46 точки. ''Жълто-черните'' записаха победа над варненци с 1:0 в първия кръг на плейофите, а във втория загубиха гостуването си на Левски с 2:0.

Пловдивчани няма да разчитат на публиката си, тъй като отнесоха солидна санкция заради неразумното поведение на ''бултрасите'' на трибуните по време на срещата с Левски на ''Герена'' и бяха наказани да домакинстват без публика срещу разградчани днес.

За двубоя с Лудогорец под въпрос е Емануел Току, а Тодор Неделев почти сигурно е аут за двубоя, защото има травма и наставникът Азрудин Валентич не иска да рискува здравето му.

Лудогорец стартира плейофите с две убедителни домакински победи. В първия кръг разградчани победиха Славия с 4:1, а във втория разгромиха ЦСКА-София с 5:0.

 

Вероятни състави:

Ботев: Аргилашки, Пунчец, Супрайен, Генев, Ето’о, Мертенс, Рабей, Па Конате, Току, Брахими, Бароан

Лудогорец: Слуга, Групер, Терзиев, Пластун, Сисиньо, Каули, Гонсалвеш, Делев, Янков, Текпетей, Тисера

Main Menu