Заемът от 12 милиона лева ще стигне за изграждането на козирката на Колежа

28 Юни 2022 13:39

Със заема от 12 млн. лв., тегленето на който беше утвърдено на последната сесия на Общинския съвет на Пловдив, ще бъде завършена козирката на ст. „Христо Ботев“. Това уверение дадоха и кметът Здравко Димитров, и от строителят на съоръжението Илиян Филипов, които се срещнаха днес с фенове на жълто-черния тим, проектанти и представители на ръководството на „Ботев“ Пловдив.

Обсъдени бяха и следващите стъпки по изграждането на стадиона, като предстои във възможно най-кратки срокове да се извършат съгласувателните процедури с ВиК, с EVN, с топлофикация, за да се пристъпи към изграждането на абонатна станция, на терена с поливна и отводнителна система и т.н.

Предстои още работа около изграждането и на билетната система. Управителите на „Ботев“ Пловдив Алексей Жуковин и Герман Чистяков предложиха на стадиона да не се изгражда каса за билети. „И сега около 90% от билетите се продават онлайн. Няма ли такава каса, и сигурността ще е по-добра“, обясни Жуковин. Проектантите обясниха обаче, че касата е изискуема по закон.

Кметът Здравко Димитров беше категоричен, че предстоят още срещи.

Main Menu