Печат на тази страница

Всички поправки на проекта за стадион „Христо Ботев“ вече са предадени в Община Пловдив

21 Сеп 2022 15:49

Всички поправки на проекта за стадион „Христо Ботев“ вече са входирани в Община Пловдив, която още днес ги предава на изпълнителя на реконструкцията на съоръжението в електронен вариант, а до края на седмицата - и на хартиен носител. Това стана ясно на традиционната седмична оперативка между кмета Здравко Димитров, заместника му Пламен Райчев, проектанта на стадиона арх. Георги Савов, надзорника Атанас Ангелов, ръководителя на проекта от страна на Община Пловдив инж. Атанас Чилингиров и представители на фирмата-изпълнител. На оперативката бяха поканени и представители на феновете, но никой от тях не се яви, тъй като те са отправили покана за среща в четвъртък, 22 септември, от 18,30 часа.

„Съжалявам, че никой от феновете не присъства днес, защото щяха да получат отговор на всички въпроси, които задават. Едва ли в четвъртък ще има нови неща, които да им съобщим на желаната от тях среща.

След като строителят остойности всички нови позиции в проектите, ще има отговор и на най-важния за привържениците въпрос – колко ще е точната цена на стадиона. Мога от сега да ги уверя, че Община Пловдив ще използва всички възможности да осигури средства за довършването на съоръжението – и като търсим пари от държавата, и като банков заем, а не изключвам и от клуба да поискат да се включат в довършването на стадиона и ние сме готови на разговори под каква форма ще стане това. Възможно е и феновете да се включат, както примерно колегите им от Левски, които събраха 7 милиона лева в помощ на своя тим. Аз също бих участвал в подобно начинание. Да не забравяме, че Община Пловдив трябва да се грижи за десетки други неща, имаме нужда от още детски градини, училища, лечебни заведения и инфраструктура, за които се дават средства от бюджета“, коментира на срещата кметът Димитров.

Неговият заместник Пламен Райчев поясни, че до края на тази седмица главният архитект на Пловдив ще издаде заповед за допълване на разрешението за строеж, която влиза в сила след 14 дни.

„Дотогава строителят се ангажира да представи в общината с протокол пълни количествено-стойностни сметки на всички настъпили изменения по проекта, необходими за завършване на стадиона. След това Община Пловдив трябва да одобри тези изчисления и ще подпишем анекс. Междувременно копие от предадените проекти ще бъде изпратено още в началото на следващата седмица до лицензионната комисия на БФС, която ще се произнесе дали в окончателния си вид стадионът отговаря на условията за получаване на лиценз от категория 4 на УЕФА“, заяви Райчев.

Свързани статии (по етикет)

Main Menu