Бултрасите: Колежа или смърт!

23 Ян 2023 12:22

Драмата около строежа на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив изглежда скоро няма да свърши. Феновете на Ботев Пловдив се погрижиха градът да осъмне с транспаранти за „Колежа“ и написаха ново отворено писмо до общинските съветници.

В него привържениците на „канарчетата“ настояват за незабавно иницииране на извънредна сесия на Общински съвет Пловдив, на която да бъде прието решение, с което изрично да се укаже на кмета Здравко Димитров осигурените допълнителни 12 млн. лв. за довършване на строителството на стадион „Христо Ботев” да бъдат разходвани целево и приоритетно за цялостното изграждане на козирката на стадион „Христо Ботев”. Феновете се притесняват, че парите ще бъдат похарчени за други дейности по стадиона.

„Днес, само няколко месеца по-късно, научаваме, че кметът на Община Пловдив се кани да не изпълни решението на Общински съвет Пловдив, като допусне допълнителните 12 млн. лв. да не бъдат разходвани целево и приоритетно за цялостното изграждане на козирката на стадион „Христо Ботев”.

В тази връзка и предвид големия обществен интерес Ви молим незабавно да инициирате свикването на извънредна сесия на Общински съвет Пловдив, на която да бъде прието решение, с което изрично да се укаже на кмета на Община Пловдив осигурените допълнителни 12 млн. лв. за довършване на строителството на стадион „Христо Ботев” да бъдат разходвани целево и приоритетно за цялостното изграждане на козирката на стадион „Христо Ботев”.

Молбата ни е спешна, тъй като, по наша информация, строител и възложител бързат да разходват част от отпуснатите 12 млн. лв. не по предназначение“, пишат в писмото си феновете на Ботев.

Main Menu