Балтазар недоволен от своите в атака

04 Фев 2023 16:05

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Бруно Балгазар говори след последната контрола на своя тим преди подновяването на шампионата, в която „канарчетата“ завършиха 0:0 с Ботев Враца.

„Беше добър тест. Ботев Враца знаеше какво да прави и играеше подредено и структурирано. Имахме трудна предсезонна подготовка с всички неща, които се случват около нас. Играчи идваха и си отиваха, както и контузията на Тошко Неделев, който днес имаше желанието да запише пълни 90 минути. Това обаче трябва да се случва стъпка по стъпка, не трябва да избързваме. Важното е, че след 252 дни той отново се завърна в игра за нас. През първото полувреме темпото на игра не беше това, което изисквах. През втората част казах на играчите да вдигнем темпото, за да подобрим играта ни с топката. За нас бе важно, че най-накрая сме по-добре организирани. Това е първа среща, в която не допускаме попадение. Не съм доволен от това, че не създадохме достатъчно опасни положения, такива, каквито създадохме срещу Урал и Спартак Москва, но това се неща, по които ще продължаваме да работим. Добрите новини за нас са, че днес първи минути записаха Тошко Неделев, Антоан Бароан и Джеймс Ето ‘о. Имаме още седмица работа и време да се подготвим за първата среща, която ни предстои“, заяви Балтазар минути след края на срещата на базата на „канарчетата“ в Коматево.

Той коментира по-надълбоко темата за Неделев: „Тошко иска да играе, да покаже уменията и магията, които притежава. Стъпка по стъпка това ще се случи и той ще продължи да набира повече увереност и да показва качествата си на терена, като влиянието му над отбора е безспорно“.

„Трансферният прозорец през януари е кошмар за всеки треньор, защото нашето желание е да имаме футболисти, които са фокусирани и искат да играят футбол. За един треньор най-важното е да разчита на футболисти, които искат да помагат на клуба. Обръщаме внимание и на това, какво ще е най-добре за клуба. В крайна сметка желанието ми е да разполагам с футболисти, които искат да играят за клуба. Разбира се, всеки един треньор иска да има качествени футболисти и ръководството работи по това да намерим нови футболисти, които да помогнат на Ботев“, коментира изходящите трансфери треньорът на Ботев Пд.

Балтазар каза още по темата: „През зимния трансферен прозорец е трудно да намериш футболисти с качества, които и са в добро функционално състояние, тренирали са и са готови за игра. Работим, за да подсилим отбора, но със сигурност е трудно да се намерят такива футболисти“.

„Диакате е перспективен млад играч, който има качества да играе като разиграващ и дефанзивен халф. Той обаче е млад и на този етап няма как да остане в отбора, защото нашите цели са различни и не може да остане в Ботев“, каза той за един от футболистите на проби.

Относно Антоан Бароан треньорът заяви: „Трансферният прозорец е още отворен. Говорих с Антоан и той ми каза, че е щастлив тук. Аз съм щастлив да го притежавам, защото той е един от голмайсторите на клуба и на първенството и на този етап не мога да кажа инщо категорично за него. Както видяхте, днес през първите 45 минути той вложи труд, създадед ситуации и показа, че иска да остане в Ботев“.

„Това бяха натоварени 2 седмици за отбора и треньорския щаб. Това беше перфектното време и място да вложим и изпробваме нашите нови идеи и философията, която да изповядва отборът. За съжаление съставът ни не беше пълен заради контузията на Неделев и за това, че Бароан не пътува с нас. Тези две седмици бяха полезни за нас, всички положиха труд. Изиграхме добри мачове там, победихме Урал, срещу Спартак създадохме много положения и съм доволен от контролните срещи. Като цяло съм доволен и щастлив от това, което се случи в Дубай“, коментира Бруно Балтазар подготовката в Дубай.

„Когато някои играчи напускат, нещата за клуба се променят. Както казах, за мен е важно да намерим решения на липсите в отбора и това е нашата цел, да намерим правилните заместници“, каза той броени дни преди подновяването на сезона.

Балтазар коментира и отношенията си с Азрудин Валентич, който му помага да се адаптира в клуба: „Г-н Валентич е ключов за това аз и щабът ми да разберем всичко около клуба и какво се случва в него. Като нов треньор, на мен ми трябва време да се запозная с всички малки детайли в клуба. Валентич е човекът, който прави така, че да имаме представа от моментното състояние на клуба“.

Main Menu