ЦСКА 1948 размаза основния конкурент Септември и дръпна 4 точки на върха

23 Сеп 2019 22:06

ЦСКА 1948 и Септември играят при 5:0 в мач от 9-ия кръг на Втора лига. Андон Гущеров откри резултата в 15-ата минута, в 26-ата Денислав Александров удвои, а в 29-ата минута Тони Иванов вкара трето попадение. Десет минути след почивката Гущеров отбеляза второто си попадение в мача и 13-то за сезона. До този момент двата отбора са с пълен точков актив, а червените оглавяват класирането, тъй като са с по-добра голова разлика.

Големият отсъстващ сред 11-те на ЦСКА 1948 е централният бранител Венцислав Василев, който пропуска срещата заради травма.

Първото опасно положение дойде в 7-ата минута, когато Септември сбърка при изнасянето на топката, тя попадна в Чавдар Ивайлов, който вместо да изведе Денислав Александров сам срещу вратаря, стреля от границата на наказателното поле в ръцете на Димитров.

По-активната игра на домакините даде резултат в 15-ата минута. Тогава Гущеров получи брилянтен извеждащ пас от Васил Шопов зад гърба на централните бранители на Септември и стреля, Димитров изби, но при добавката от 4-5 метра голмайсторът на червените нямаше как да сбърка - 1:0 за ЦСКА 1948.

В 26-ата минута червените нанесоха втори удар. Васил Шопов отне топката в половината на Септември, след което се стигна до контраатака за ЦСКА 1948. Тони Иванов изведе Денислав Александров сам срещу вратаря и крилото на домакините покачи на 2:0.

Само 180 секунди по-късно ЦСКА 1948 вкара трети гол. Гущеров изведе великолепно Иванов очи в очи с Димитров, нападателят преодоля вратаря и безпроблемно вкара за 3:0.

В 53-ата минута Септември създаде първото си по-чисто положение. Това дойде след самостоятелен рейд и фалцов шут на Русев от границата на наказателното поле, който профуча покрай лявата греда.

ЦСКА 1948 отговори на предизвикателството с четвърти гол. Шопов изпълни бързо фаул малко зад центъра на терена, извеждайки Денислав Александров сам срещу вратаря. Младият нападател шутира под ъгъл, Димитров изби, но последва добавка на Гущеров от ждроб, който с 13-ото си попадение от началото на сезона покачи на 4:0.

Борис Галчев можеше да намали изоставането на своя отбор в 66-ата минута, но шутът му от 23 метра срещта напречната греда.

Наказателната акция на домакините продължи и в 81-ата минута. Тогава Шопов намери набралия скорост Денислав Александров, младият нападател финтира двама бранители в бяло, след което покачи на 5:0 с второто си попадение в този двубой.

Секунди по-късно резервата Климентов бе близо и той да запише името си сред голмайсторите, но не успя да преодолее Димитров с изстрел от десетина метра./sportal.bg

Main Menu