Марица загуби с 0:2 от Созопол

05 Окт 2019 21:47

“Марица” загуби гостуването си на “Созопол” в мач от 10-ти кръг на първенството в Трета лига - Югоизточна група, игран в събота на стадион “Арена Созопол”. Липса на концентрация в определени моменти от играта, както и грешки при изнасянето на топката и в отбрана през първата част решиха мача в полза на домакините. Въпреки игровото си предимство през второто полувреме маричани не успяха да стигнат до гол. Съдийската бригада се справи добре с мача.

Кадровите проблеми около състава на маричани наложиха в него да бъдат повокани няколко момчета от юношите старша възраст, като един от тях взе участие в мача.

През първият половин час от мача двата тима имаха поделено териториално предимство. Между 15-та и 20-та минута “жълто-сините” се бяха трайно настанили в половината на домакините, но до сериозно положение не се стигна. Последваха минути, които се играха предимно в полето на пловдивчани. В 31-та минута “Созопол” стигна до гол, с който резултата бе открит. След статично положение и две последователни грешки при изчистването на топката в крайна сметка Мурад Ибрахим отблизо реализира. Само 4 минути по-късно домакините удвоиха, след хубав удар от границата на наказателното поле на Радослав Бойчев. Домакините имаха още два удара до края на първата част, но те не бяха опасни. В края на полувремето Тодор Тимонов стреля от свободен удар, но ударът му, както и добавката, бяха блокирани от състезатели на “Созопол”. През първото полувреме многото грешки при изнасянето на топката и в отбрана натежаха и “жълто-сините” се оттеглиха с два гола пасив, въпреки че в останалите аспекти на играта не отстъпваха.

На почивката Денис Палков влезе на мястото на Димитър Мичков. В началото на втората част Тимонов изведе Олджай Алиев, но той нямаше шанс между двама защитници. В ответната атака Илия Николов извади топката от голлинията, след като играч на домакините бе оставен непокрит и засече с глава. Минута по-късно Георги Георгиев бе изпреварен от вратаря на “Созопол” Роман Васенев и до удар не се стигна. В тези начални минути домакините играеха спокойно, след добрата си преднина от първата част, докато при “жълто-сините” имаше напрежение. След 55-та минута играта бе равностойна, като често маричани се задържаха в полето на домакините, но без опасни удари. Невъзстановения Христо Янчев се наложи да бъде заменен от Иван Мицев 20 минути след началото на втората част. В 65-та минута, след двойно подаване, Тодор Тимонов изведе Олджай Алиев още от центъра на терена сам срещу вратаря на домакините, който успя да спаси с една ръка удара на Алиев. Това бе и най-чистото положение за пловдивани в мача до тук. Юношата Петър Печенков замени Алиев в 68-та минута. Инициативата в тази част от мача бе за пловдивчани, които все по-спокойно разиграваха в половината на противника. Отново стената спря удар на Тимонов в 75-та минута. Пет минути по-късно нов удар на Тимонов премина встрани от вратата на “Созопол”. До края на мача нещата не се промениха и “Марица” бе тимът, който доминираше, а натискът в последните минути доведе до два удара и няколко корнера. Първият на Тодор Тимонов бе отбит от играч на домакините, а вторият на Даниел Спасов бе уловен от вратаря. Така въпреки по-доброто второ полувреме младият тим на “Марица” не успя да стигне до гол и загуби от отборът с най-висок бюджет в групата - “Созопол”.

Преди утрешните срещи “Марица” запазва третата си позиция с 19 точки. Четвърти излезе “Розова долина” с 18, а пети е “Черноморец” със 17, но и с мач по-малко. Лидер е “Созопол” с 26, пред “Загорец” с 24 и мач по-малко.

В следващия кръг “Марица” е домакин на съседа си в класирането - казанлъшкия “Розова долина”. Срещата е на 12 октомври, от 16 часа. Преди това, в сряда, на “Марица” предстои гостуване на “Марица” (Милево) в среща от първи кръг в турнира за Купата на АФЛ. Плановете са в този двубой участие ще вземат юношите старша възраст.

МАРИЦА: Илия Николов, Йордан Пейчинов, Димитър Аврамов, Димитър Мичков (Денис Палков), Милен Танчев, Даниел Спасов, Христо Янчев (Иван Мицев), Мартин Анастасов, Олджай Алиев (Петър Печенков), Тодор Тимонов, Георги Георгиев. РЕЗЕРВИ: Горан Гръблев, Георги Иванов, Теодор Фърков.

Main Menu