Марица с равенство срещу Свиленград

02 Мар 2020 20:51

Марица (Пловдив) завърши наравно 1:1 при гостуването си на Свиленград в среща от 19 кръг от шампионата в Трета лига – Югоизточна група. Двубоят не предложи много положения, но и двата тима имаха своите шансове.

Костадин Дяков пропусна двубоя на “жълто-сините” заради контузия, получена на тренировка, а от групата липсваше и все още невъзстановения Джунейт Узунов.

Срещата започна добре за пловдивчани, които поведоха в резултата в 8-та минута, когато Тодор Тимонов беше точен от дузпа, отсъдена за съване на Айкут Янъков.

В 33-та домакините имаха шанс да изравнят, но Илия Николов парира удара. Няколко минути след това маричани имаха шанс да удвоят, но вратарят на домакините се справи.

През втората част на два пъти Милен Танчев и веднъж Георги Георгиев можеха да отбележат за пловдивчани, но до втори гол не се стигна.

Домакините успяха да изравнят в 80-та минута, след като техен състезател преодоля двама маричани и пусна пас около точката за изпълнение на дузпа. Последвалият удар донесе точката на отбора на Свиленград.

Така срещата завърши наравно, а Марица вече заема третата позиция в класирането с актив от 41 точки. Лидер е Созопол с 45, втори е Загорец с 43. Зад Марица, на четвърта позиция е Черноморец-1919 с 36.

В следващия кръг възпитаниците на Борислав Караматев са домакини на ОФК Карнобат.

 

Main Menu