Печат на тази страница

Спартак (Пловдив) изпраща протестно писмо до БФС

17 Май 2020 11:38

Отборът на Спартак (Пловдив) ще изпрати утре протестно писмо до БФС заради недопускането им до бараж за участие в Елитната група до 17 години, съобщи треньорът в клуба Крум Георгиев. Както е известно, в петък без абсолютно никаква яснота за критериите, по които са избрани, бяха обявени четири нови членове на Елитните юношески групи - два отбора при 17-годишните и два при 15-годишните. И в двете възрасти влиза Пирин (Благоевград). При по-големите вторият отбор е Спартак 1919 (Плевен), а при по-малките - Монтана.

"Изобщо не ни е ясно по какъв критерий са попълнени групите. Ние също искаме да участваме, имаме това право, очакваме покана. Най-малкото нашата група, в която се състезаваме, все още не е завършила официално. Нямаме претенции за U15, но за U17 искаме да играем и сме готови. Подготвили сме писмото, в понеделник през Зонален съвет на БФС-Пловдив, какъвто е редът, ще го изпратим в централата на футболния съюз в София", каза за БТА Крум Георгиев.

Най-интересното е, че преди близо месец БФС обяви, че в Елитните юношески групи няма да има изпадащи, но ще има влизащи. И влизащите ще бъдат определени чрез баражи, както е записано в Наредбата и както повелява регламентът. Но Спартак (Пловдив) най-вероятно няма да е единственият отбор, който ще изяви претенции, че е пренебрегнат и излъган. Очакват се още жалби по този казус.

Main Menu