Хебър привлече талант на ЦСКА

29 Дек 2020 17:55

Хебър реализира четвърти входящ зимен трансфер.

Ръководството на клуба от Пазарджик постигна договорка с дефанзивния халф Николай Янков. Той е роден на 28 юни 1999 във Велико Търново. Юноша е на Академия Литекс, където играе като дефанзивен халф или полузащитник. През 2016 г. преминава в школата на ЦСКА. Там играе за втория отбор на ЦСКА и за тима до 19 години. През сезон 2017/18 е в младежкия отбор, за който записва 40 мача, но прави и дебют за първия състав на 28 май 2018 при победата над Берое с 1:0. През лятото на 2018 г. се завръща в тима на Литекс (Ловеч) под наем, като в последствие е преотстъпен и през сезон 2019/20.

Николай влиза в правилото за младежи до 21 години във Втора лига.

В състава на ловчанлии е ползван и като офанзивен полузащитник в някои срещи. По-рано през декември той се раздели с Литекс по взаимно съгласие и сега премина в Хебър като свободен агент.

Благодаря на ръководството, че направи всички потребно да осигури преминаването на Николай при нас. С неговото привличане получихме едновременно перспектива и класа. Той е сред талантливите младежи на българския футбол, а Хебър може да му даде нужната среда за още по-добро развитие, коментира трансфера на Янков старши треньорът на хебърци Николай Митов.

Main Menu