Марица на точка от върха след победа над Гигант

13 Мар 2021 19:17

"Марица" постигна шеста поредна пролетна победа и вече е само на точка от лидера "Черноморец". В среща от 21-ви кръг В Трета лига - Югоизточна група "жълто-сините" победиха "Гигант" (Съединение) с 2:0. Възпитаниците на треньора Николай Димитров съвсем заслужено стигнаха до успеха, след като създадоха доста положения пред вратата на своя противник и показаха пълно себераздаване.

И за тази среща треньорският щаб на пловдивчани имаше доста сериозни проблеми с контузени играчи. Освен трайно контузените Джунейт Узунов, Йордан Пейчинов и Тодор Тимонов извън строя са и Станимир Димитров и Христо Янчев. В състава на гостите личаха имената на 6-7 бивши състезатели на "Марица", някои от които юноши на клуба от "Кършияка".

Двата отбора изиграха интересен двубой, който предложи много битка и сблъсъци на тежкия терен на стадион "Марица". Първата част започна с игрови превес на пловдивани, които на два пъти можеха да открият резултата. Постепенно гостите изравниха играта и отговориха с удар на бившият състезател на маричани Запрян Запрянов. След средата на полувремето отново играчите на "Марица" контролираха случващото се на терена. На треньора Николай Димитров се наложи да прави принудителна смяна и да прекроява схемата в движение. Апостол Попов напусна контузен, а в игра влезе Николай Парнаров. До края на полувремето юношата на "Марица" на вратата на "голямоконарци" Димитър Георгиев се намеси решаващо при удари на Милен Танчев, Георги Георгиев и Димитър Юруков.

Втората част започна привидно равностойно, но маричани бързо взеха нещата в свои ръце и в 54-та минута Георги Георгиев откри резултата. Александър Праматаров центрира от фааул, Атанас Куманов, който също е бивш играч на "жълто-сините" опита да изчисти с глава, но топката достигна до Георгиев на задна греда и той засече отблизо с глава. Последваха два опасни удара към вратата на Илия Николов. Атанас Куманов и Здравко Жилов имаха шансове пред себе си, но вратарят Николов отново бе безпогрешен и улови и в двата случая. Георги Георгиев можеше да удвои минути по-късно, но и Димитър Георгиев се намеси добре. В 70-та минута удар от малък ъгъл на капитана на гостите Никола Марин и също бивш състезател на "Марица" срещна гредата. Две минути по-късно Милен Танчев, който отново бе един от най-борбените на терена се откъсна сам срещу Димитър Георгиев, но стражът на гостите излезе напред и успя да изчисти. В 75-та минута Олджай Алиев нахлу отляво и с премерен удар удвои резултата. Голмайсторът на "Марица" реализира в поредна среща и вече има 17 гола за своя тим, като 15 от тях са за първенство. До края на мача домакините можеха на няколко пъти да стигнат до нов гол, с който да направят победата си по-изразителна. В 84-та минута Сами Мехмедов вкара топката във вратата на Георгиев, но преди това бе отсъдена засада. Малко по-късно Милен Танчев се пребори за една топка и изведе Георги Георгиев, но Димитър Георгиев спаси. Самият Танчев също имаше шанс да вкара, но от самата аут линия не успя да стреля точно. Отново Танчев отне топката при едно излизане на вратаря Георгиев, но Сами Мехмедов нямаше късмет да реализира. В крайна сметка резултатът се запази непроменен до края на срещата и "Марица" записа пореден успех. Блестящият Илия Николов пък записа поредна суха мрежа през пролетта. Всички играчи на "Марица" се представиха добре и успяха да компенсират отсъствието на основни състезатели от групата на пловдивския тим.

След победата "Марица" вече има 51 точки в актива си е само на точка от лидера "Черноморец", който отново загуби точки и завърши 0:0 при гостуването си на "Спартак". В следващия кръг на "жълто-сините" предстои трудно гостуване на "Извор" в село Горски извор. Двубоят е на 21-ви март, неделя, от 15 часа.

МАРИЦА: Илия Николов, Величко Величков ©, Апостол Попов (Николай Парнаров), Даниел Спасов, Димитър Аврамов, Милен Танчев, Мартин Анастасов, Александър Праматаров (Сами Мехмедов), Димитър Юруков (Петър Шопов), Олджай Алиев (Теодор Фърков), Георги Георгиев. РЕЗЕРВИ: Марио Усков, Петър Печенков, Георги Иванов. Треньор: Николай Димитров

ГИГАНТ: Димитър Георгиев, Никола Марин ©, Запрян Запрянов, Веселин Филипов, Атанас Куманов, Здравко Жилов, Мирослав Радев, Пламен Коларов (Никола Праматаров), Борислав Хаджиев (Мулту Алиев), Сонер Полат, Стоян Славков. РЕЗЕРВИ: Георги Ангелов, Никола Домакинов, Теодор Гишин

СЪДИЙСКИ СЪСТАВ: ГС: Георги Иванов, АС: Васил Петров и Костадин Керацов, 4-ти съдия: Емил Бойчев, Делегат: Марко Налбантов - всички от Пловдив

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Запрян Запрянов, Здравко Жилов (Г); Олджай Алиев, Величко Величков (М)

Main Menu