Марица запази лидерското си място след успех в Карлово

16 Май 2021 22:37

Марица постигна изключително важен успех с 0:1 при гостуването си на Левски (Карлово). Двубоят бе последен от програмата на 32-ри кръг в Трета лига - Югоизточна група. Димитър Юруков реализира безценното попадение в 25-та минута. Дъждът, вятърът и слънцето се редуваха над панорамния стадион "Васил Левски" в Карлово, а възпитаниците на Николай Димитров в крайна сметка постигнаха така важната победа, с която продължават да бъдат на върха в класирането.

Двубоят като цяло бе интересен и равностоен, но без много голови положения. И двата тима допуснаха някои грешки в отбрана и в средата на терена, но те не се оказаха решаващи.

Първото по-интересно положение бе пред вратата на Илия Николов, но защитата на Марица се справи. В 23-та минута Милен Танчев стреля добре, но вратарят на домакините Цветан Тодоров се справи. В 25-та минута Димитър Юруков се оказа най-съобразителен и отигра отлично създалата се ситуация, реализирайки за 1:0. В 30-та минута пловдивчани можеха да удвоят, след като Юруков центрира от фланга и Алекс Праматаров засече неудобната топка, но тя премина покрай гредата. Най-чистото положение за домакините дойде в 53-та минута, когато състезател в синьо излезе сам срещу Илия Николов и успя да го премине и стреля, но Димитър Аврамов изби от голлинията. В 57-та минута Цветан Тодоров се справи с добър удар на Александър Праматаров. Малко по-късно най-активния за домакините - Димитър Калчев стреля опасно, но неточно. В 68-та минута Олджай Алиев изведе отлично Сами Мехмедов, който стреля по диагонала, но топката премина на няколко сантиметра от гредата. В 84-та минута самият Алиев имаше панс да отбележи, но Калчев изчисти рисковано към вратата си точно преди удара на голмайстора на Марица. В 89-та минута Георги Георгиев шутира опасно, но в аут. В продължението карловци имаха едно опасно центриране от свободен удар, но Илия Николов "закова" топката.

Така Марица стигна до важната победа и продължава да бъде лидер в класирането със 77 точки, колкото има и вторият Загорец. Следващата събота Марица отново гостува, но на Верея в Стара Загора.

МАРИЦА: Илия Николов, Величко Величков, Димитър Аврамов, Георги ИваноВ, Николай Парнаров, Христо Янчев © (Теодор Фърков), Милен Танчев, Мартин Анастасов (Сами Мехмедов), Олджай Алиев, Димитър Юруков (Петър Шопов), Александър Праматаров (Георги Георгиев)

РЕЗЕРВИ: Виктор Петков, Борислав Дончев, Даниел Спасов

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Александър Праматаров, Димитър Аврамов (М); Димитър Калчев (Л)

Карлово, стадион "Васил Левски" - 300 зрители

Main Menu