Марица Пловдив се завърна в професионалния футбол

29 Май 2021 19:50

Отборът на Марица Пловдив се завърна във Втора лига, след като спечели промоция за професионалния футбол след домакински успех над Борислав Първомай с 3:1 в последната среща от сезона в Югоизточната Трета лига.

Марица успя да се завърна в професионалния футбол навръх 100-годишнината си.

За място във Втора лига се бореха още тимовете на Черноморец Бургас и Загорец Нова Загора, които играха по същото време.

В третата минута пловдивчани откриха резултата с гол на Александър Праматаров. Олджай Алиев влезе остро в наказателното поле, финтира бранител, след което отправи удар, а стражът Мартин Димитров се намеси. Той обаче не боксира топката и тя продължи пътя си към втора греда, където Праматаров отбеляза с глава от близка дистанция - 1:0.

Гостите изравниха в 32-ата минута. Андрей Атанасов беше намерен в наказателното поле. Срещу него застана Величков, но Атанасов завъртя топката покрай бранителя и стреля към далечния ъгъл. Топката се отби в страничния стълб и се оплете в мрежата на вратата зад Илия Николов - 1:1.

В 52-ата минута Марица отново поведе. Праматаров беше намерен на аутлинията, той погледна в наказателното поле и центрира, а там Олджай Алиев овладя, след което прати топката в мрежата - 2:1.

В 69-ата минута интригата беше убита. Марица получи правото да изпълни дузпа за нарушение в наказателното поле срещу Милен Танчев. Зад топката застана вратарят Илия Николов, който не сгреши, за да оформи крайното 3:1.

 

Main Menu