Десетима от Марица победиха Етър

07 Ное 2021 14:43

Отборът на Марица Пловдив победи Етър Велико Търново с 2:0 в мач от 17-ия кръг на Втора лига. 

''Пиратите'' стигнаха заслужено до трите точки с два прекрасни гола, въпреки че през по-голямата част от мача играха с човек по-малко. 

В 18-ата минута Марица откри резултата. След извеждащо подаване към Мариян Тонев бранител на Етър не успя да се намеси и пропусна кълбото покрай себе си. Така нападателят на пловдивчани успя да поеме, а след това премина покрай вратаря и с хубав удар откри резултата - 1:0.

В 33-ата минута Ивееш изведе добре Дани Младенов и нападателят излезе на стрелкова позиция, но Георги Иванов скочи в краката му и получи директен червен картон. Така домакините от Пловдив останаха с 10 души на терена. 

Най-красивият момент в мача дойде в 82-ата минута. Етър натискаше домакините, но те успяха да отнемат топката и да се стигне до пас към Милен Танчев. Той тръгна от собствената си половина, стигна до центъра и с фамозно изпълнение успя да прехвърли вратаря на ''болярите'', който бе излязъл по-напред. Така, въпреки че играха през по-голямата част от времето с 10 души, пловдивчани спечелиха заслужено трите точки. 

Main Menu