Вандали съсипаха терените на ДЮШ на Марица (Пловдив)

11 Ян 2022 14:19

Марица (Пловдив) използва социалните мрежи, за да информира за вандалски действия върху футболните терени, на които се подготвят децата от ДЮШ на клуба. Пловдивчани съобщават, че върху игрищата има нанесени тежки поражения от автомобили и призовават дори малкото, което имат, да не бъде съсипано. Ето какво пишат "жълто-сините" във "Фейсбук":

"За пореден път терените до Английската гимназия са обект на вандалски действия. Въпреки поставените ограждения, любители на дрифтовете или на някакъв друг вид автомобилни занимания ги премахват и влизат с автомобили, нанасяйки тежки поражения на терените.
На тези терени тренират над 200 деца от ДЮШ на "Марица". Клубът полага много усилия, отделя и средства за поддръжката на игрищата и въпреки това условията, при които децата и юношите тренират, не са тези, които бихме искали да бъдат.

Умоляваме ви - нека не съсипваме и малкото, което имаме! Ако за вас това са празни поляни, то за децата това е мястото, на което ден след ден израстват и се развиват като спортисти! Сигурни сме, че има по-подходящи места, където да практикувате това, което обичате!
Оставете терените на децата, не им нанасяйте вреди! Не навлизайте с автомобили в тях!"