Заради COVID-19: Без откриване на Световното първенство по гребане в Пловдив

31 Юли 2021 11:12

Откриване на Световното първенство по гребане за юноши и девойки (11-15 август) няма да има поради противоепидемичните мерки по време на шампионата.

Според съвместно разработените от Организационни комитет и Световната федерация по гребане (FISA) противоепидемични мерки всеки участник в регатата трябва да представи отрицателен резултат от PCR COVID-19 тест, не по-стар от 72 часа от пристигането му на място. Състезателите и техните щабове трябва да носят маски на закрито и да спазват дистанция помежду си.

“В извънредната обстановка, в която се намира целият свят, ние трябва да бъдем изключително стриктни при спазване на мерките за предотвратяване разпространението на COVID-19. Подготвени сме за това предизвикателство и сме убедени, че няма да има проблеми“, каза председателят на Организационния комитет Иван Попов.

Всеки, който не се придържа към условията ще бъде дисквалифициран.

Любителите на гребането могат безплатно на място да следят съревнованията между спортистите, като за целта една от двете трибуни ще бъде отредена за гражданите. Във връзка с организацията на тренировките и същинските състезания Община Пловдив и Организационният комитет съобщават, че достъпът на автомобили на граждани до базата ще бъде изцяло ограничен от 6.00 часа сутринта на 8 август до 17 часа на 15 август. В непосредствена близост до самия Гребен канал пешеходци и велосипедисти също няма да се допускат. Те ще могат да се разхождат или спортуват на по-външните алеи на базата.