Засадиха нови 50 дръвчета на Гребната база

02 Дек 2021 15:29

 

Нови 50 дръвчета засадиха на Гребната база заместник-кметът Георги Титюков и служители на отдел „Спорт и младежки дейности“ към Община Пловдив. В инициативата се включи и общинският съветник Николай Бухалов, който е и президент на Българската федерация по кану-каяк. Фиданките бяха засадени от южната страна на канала, като голяма част от тях са от редките видове Фотиния, Хималайски кедър, японска вишна, Пирамидален габър, Пиния и желязно дърво.
„Инициативата е ежегодна, като идеята ни е да обогатим растителността в тази част на Гребния канал. Засаждаме най-вече растителни видове, с които общинското предприятие „Градини и паркове“ не разполага. Въпреки че са по-екзотични, всички дръвчета, засадени в предишните кампании, се хванаха и скоро този участък ще промени облика си“, поясни заместник-кметът Титюков.
Футболната легенда Петър Зехтински, който е началник на отдел „Спорт и младежки дейности“, засади японска вишна и обеща да се грижи за нея и в бъдеще.
Общата стойност на 50-те фиданки е 4491 лева, а най-скъпа от тях е вечнозеленото дръвче от вида Фотиния (Photinia serr red robin).