Роглич спечели индивидуалния часовник на Вуелтата

03 Сеп 2019 20:08

Състезаващият се за отбора на "Jumbo-Visma" Примож Роглич спечели индивидуалното бягане по часовник, което бе десети етап от тазгодишното издание на колоездачната обиколка на Испания.

Словенецът измина 36.2-километровото разстояние от Журансон до Пау с време 47:00:05 минути. Така Роглич извоюва своята 32-ра етапна победа в кариерата си и облече за първи път от началото на надпреварата червената фланелка на лидер в класирането.

Втори остана австралиецът Патрик Бевин от "CCC Pro Team", който изостана с 25 секунди, а трети на 27 секунди зад Роглич се нареди французинът Реми Каваня (Quick-Step).

Роглич има изключително комфортен аванс от +1.52 мин. спрямо Алехандро Валверде от "Movistar". Добър часовник направи колумбиецът Мигел Ангел Лопес (Astana), който е трети в класирането с изоставане от +2.11 мин. спрямо Роглич.

Наиро Кинтана. който в неделя облече червеното трико на лидер в генералното класиране, днес имаше страшно много проблеми заради горещото време и високата влажност и завърши с изоставане от повече от три минути спрямо Роглич. Това го свали до четвърта позиция в генералното класиране, като колумбиецът има пасив от точно 3 минути спрямо лидера.

Утре предстои 11-ият етап от надпреварата. Състезателите ще трябва да изминат 180-километровото трасе от Сен Пале до Урдаш-Данчаринеа.

Main Menu