Пловдив ще е домакин на Европейското първенство по колоездене на писта през ноември /снимки + видео/

29 Юли 2020 13:35

Пловдивската зала „Колодрума“ ще бъде домакин на Европейското първенство по колоездене на писта от 11 до 15 ноември тази година. Новината съобщи Владимирос Петсас, който е координатор на състезанията на Европейския колоездачен съюз, който дойде в Пловдив лично да инспектира условията, които предлага пловдивската зала. Петсас бе посрещнат от кмета на града Здравко Димитров, заместник-кмета по спорт Георги Титюков и президента на Българската федерация по колоездене Драгомир Кузов.


„Пловдив разполага с прекрасна колоездачна зала и съм щастлив да Ви я покажа. Сигурен съм, че нашият град ще организира състезание на високо ниво и ще стане притегателен център за подготовка на състезатели от цяла Европа, а това няма да бъде последното колоездачно състезание, което ще домакинстваме“, каза в приветствието си към госта кметът Здравко Димитров.


„Убеден съм, че ще станем свидетели на силен шампионат. Очакваме в България да участват над 300 колоездачи - в година, в която бяха отложени Олимпийските игри в Токио, тук ще се съберат най-добрите състезатели от цяла Европа. Първите ми впечатления от залата са много добри и смятам, че на първенството тук спокойно могат да бъдат счупени някои рекорди“, заяви пред журналисти Владимирос Петсас.


На шампионата ще бъдат раздадени общо 12 комплекта медали в различни дисциплини при мъжете и жените. Пловдив е бил предпочетен за домакин на надпреварата пред традиционни колоездачни центрове като Минск (Беларус), Апелдорн (Нидерландия) и полския Катовице. Състезанията ще бъдат предавани на живо по най-големия телевизионен спортен канал Евроспорт.

Main Menu