Министърът на спорта Красен Кралев откри Европейското първенство по колоездене на писта в Пловдив /снимки/

11 Ное 2020 20:21

 

Министърът на спорта Красен Кралев, заедно със заместник-кмета „Спорт и младежки дейности” Георги Титюков, вицепрезидента на Европейската федерация по колоездене Александър Гусятников и президента на БФ „Колоездене” Драгомир Кузов, откриха Европейското първенство по колоездене на писта, което се провежда в Колодрума от днес до 15 ноември.


„От мое име и от името на кмета Здравко Димитров ви приветствам с „Добре дошли в най-стария жив град на Европа с най-новата и модерна колоездачна зала. Надявам се да запомните престоя си в Пловдив и да се убедите в условията, които градът предоставя, за да се видим отново в следващите години. Убеден съм, че някои от вас ще изберат Колодрума и за подготовка за следващи състезания и ще се завърнат в Пловдив”, заяви в приветствието си заместник-кметът Георги Титюков.


Кметът Здравко Димитров, който се бори с инфекция от COVID-19 получи задочно оригинален подарък от Европейската федерация за положените усилия при организирането на първенството.
Александър Гусятников връчи на неговия заместник ръчно изработена камбанка с герба на Пловдив, която се използва в състезанията за оповестяване при навлизането във финалната обиколка.
„Да организираш такова състезание в условията на пандемия е почти непосилна задача и съм горд, че Община Пловдив съвместно с Българската федерация по колоездене се справи с нея. Нека това първенство даде началото на връщането на славата на българското колоездене”, пожела при откриването министърът на спорта Красен Кралев.


В надпреварата участват над 20 от водещите колоездачни нации в Европа, като в екипите на отделните страни са включени дузина европейски и световни шампиони. На шампионата ще бъдат раздадени общо 22 комплекта медали в 11 различни дисциплини при мъжете и жените, а състезанието в Пловдив е последна проверка преди Олимпиадата в Токио догодина.

Main Menu