„Колодрума“ става предпочитана зала за подготовка на колоездачи от цяла Европа

18 Ное 2020 16:29

 


Многофункционалната спортна зала „Колодрума“ е на път да стане предпочитана зала за подготовка на много национални отбори по колоездене на писта от цяла Европа. Това заяви Драгомир Кузов – президент на българската федерация по колоездене след проведеното преди дни Европейско първенство по колоездене на писта. „Колодрума“ е оставил отлични впечатления сред всички състезатели, треньори и технически лица и веднага след приключване на шампионата са постъпили и първите заявки за подготовка на национални отбори в Пловдив.

 

Свои запитвания вече са отправили отборите на Ирландия, Русия, Чехия, както и световният гигант в колоезденето - Италия. Съседните ни балкански страни също искат да провеждат подготовката на своите състезатели тук, допълни още Кузов.
Отлична оценка са поставили и от щаба на отбора на Великобритания, където има няколко покрити колодрума. Британците са сравнили залата в Пловдив с тази в Манчестър, която се смята за една от най-добрите в света.

 

„Получихме специални благодарности от всички участници. Те бяха впечатлени от условията, които предлага зала „Колодрума“ и от организацията на първенството от страна на Община Пловдив. Общото мнение е, че се е получил много сериозен шампионат в невиждани досега условия на пандемия, а испанските медии не спират да пишат за първенството“, заяви Драгомир Кузов.
За пръв път от 30 години на европейско първенство присъства представител на Световната федерация в лицето на Винсен Жак, директор „Международни отношения“, който също се е ангажирал до помогне на възраждането на този спорт в България.

 

„Много съм доволен, защото първенството изпълни основната си роля – да покаже на европейското колоездене с каква модерна зала разполага Пловдив. Това бе и основният ни замисъл с кмета Здравко Димитров още на първите разговори за домакинство на шампионата в началото на годината – да презентираме „Колодрума“ пред цяла Европа и да поканим тук водещи отбори да провеждат своята подготовка“, заяви след шампионата заместник-кметът по спорт на Пловдив Георги Титюков.

 

Той е имал много ползотворна среща с вицепрезидента на Европейската федерация Александър Гусятников и с генералния секретар Енрико дела Каса, на която е присъствал и Винсен Жак. Гостите са посетили спортния комплекс „Отдих и култура“ и са останали впечатлени от условията там, а президентът на Българската федерация Драгомир Кузов се е ангажирал лично да съдейства още от следващата учебна година в Спортното училище „Васил Левски“ да бъде разкрита паралелка с профил колоездене.

Main Menu