Трима колоездачи с опит за подобряване на 3 национални рекорда в зала Колодрум

30 Сеп 2021 12:39

 

На 1 октомври в зала „Колодрума“ ще бъдат направени опити за подобряване на 3 национални рекорда в колоезденето.

Мартин Папанов от КК „Несебър“ ще направи опит да подобри постижението в дисциплината „Едночасова езда“. Засега рекордът принадлежи на Мартин Попов от клуб "Долчини“, поставен на 26 септември т. г. на столичния колодрум – 46 030 метра. Целта на Мартин Папанов е да измине над 46 500 метра. Той е Републикански шампион в дисциплините „Издръжливост по точки“ и „Общ старт“ от Държавния лично отборен шампионат през тази година.

 

Мартин Маринов - състезател на КК „Янтра Исполин“ ще направи опит да подобри собствения си рекорд в дисциплината „3 000 м. индивидуално преследване“. Рекордът бе поставен на ДЛОШ през 2021 година.

Николай Генов от ПКК „Цар Симеон“ ще направи опит да подобри рекорда в дисциплината „4000м. индивидуално преследване“. Генов е състезател от националния отбор на България, който от 5 до 9 октомври т.г. ще участва на Европейското първенство в Швейцария. Той ще участва в дисциплините „OMNIUM”, ”Скрач“, “Елиминации“, “темпови обиколки“ и „Издръжливост по точки“. Заедно с него в Швейцария ще участва и Мирослав Минчев в дисциплините „Keirin“ и „Индивидуално преследване 1000 м от място“. Състезателите заминават с координатора на националния отбор Радослав Константинов

Main Menu