Пловдив приема квалификационен кръг за Световните ендуро серии по планинско колоездене през уикенда

01 Юли 2022 15:29

От петък започва второто поредно издание на "Пловдив Ендуро", което тази година освен кръг от Българските ендуро серии ще бъде също Държавен личен и отборен шампионат към Българска федерация колоездене и квалификационен кръг от Световните ендуро серии.

 

В състезанието ще се включат някои от най-добрите родни планински колоездачи, както и чуждестранни състезатели от САЩ, Германия, Италия, Австрия и Гърция. Победителите в състезанието ще получат точки за ранглиста на Световните ендуро серии (Enduro World Series) и Международния колоездачен съюз (UCI).

Трасетата, по които ще се проведе състезанието, са разпръснати в околията на Пловдив в района на Куклен, Брестник и Гълъбово, като са много разнообразни, включват множество стръмни отсечки, корени, камъни, скокове и други естествени и изкуствено създадени препятствия.

 

"Пловдив Ендуро" 2022 ще включва четири специални етапа с обща дължина над 12 километра, по които ще се засича време и още 25 километра трансферни етапи, по които състезателите ще трябва да се придвижват на самоход, за да стигнат до стартовете.

Организатори са смолянскияр клуб Райдърс Юнайтед, заедно с местния клуб от Пловдив – Крива Спица. Събитието се провежда с подкрепата на Българска федерация колоездене, Министерство на мадежта и спорта и др.

Ендуро дисциплината е една от най-интересните и бързоразвиващите се в световен мащаб, а България предлага отлични условия за практикуването и.

"Надяваме се да можем да сме домакини на все по-големи подобни форуми занапред и да показваме прекрасните условия, с които разполагаме на все повече хора от всички краища на света", споделят организаторите.