Локомотив остана втори на турнир на ветерани на националната клубна база в Бояна

09 Дек 2018 15:05

Футболни звезди от миналото се завърнаха на терена по случай традиционния коледен турнир, организирн от БФС. 6 отбора взеха участие в тазгодишното издание, а в оспорван финал отборът на „Витоша“ Бистица надделя над „Локомотив“ Пловдив с дузпи. Президентът на БФС Борислав Михайлов изгледа мачовете в Национална футболна база Бояна, след което лично награди всички футболисти и треньори, взели участие в турнира.

Отборите бяха разделени в 2 групи от по 3 отбора, като в група 1 попаднаха „Левски“, „Локомотив“ Пловдив и „Перник, а в група 2 играха „Витоша“ Бистрица, „Ботев“ Пловдив и „Локомотив“ София. Съботната сутрин започна с мач между „Левски“ и „Перник“, спечелен от сините с 2:0. В следващия двубой „Витоша“ Бистрица надделя над „Локомотив“ София с 2:1. В група 1 интригата се запази, след като „Левски“ отстъпи с 3:1 на „Локомотив“ Пловдив, докато в група 2 „Витоша“ Бистрица затвърди първото си място след победа с 3:1 над „Ботев“ Половдив. В последните мачове от груповата фаза „Локомотив“ Пловдив победи „Перник“ с 1:0, а „Локомотив“ София спечели с 3:1 срещу пловдивския „Ботев“. Първенците в двете групи се класираха за финалния мач, които завърши при резултат 0:0 в редовното време. След изпъление на дузпи, шампиони станаха „Витоша“ Бистрица, които надделяха над „Локомотив“ Пловдив с 6:5.

След приключването на мачовете се състоя церемония по награждаване, на която Борислав Михайлов връчи купи и медали на всички отбори, след което участниците в турнира бяха поканени от президента на БФС на специално организиран в тяхна чест коктейл.

 

Main Menu