Крушарски: Феновете на Ботев и Локо трябва да се съберат да се майтапят и напият, на Жейнов съм му забранил да стъпва на стадиона /видео/

20 Ян 2019 19:42

Собственикът на Локомотив Христо Крушарски даде интервю пред Канала 3 за втория полусезон, мениджърите и феновете на Локо и Ботев.

"Контролата е да се видя кой, какво и до къде е стигнал. Отборът започва вече да набира скорост и това, което търсим ще го докажат сега пролетта. Нямаме нужди от нови, може би един-двама можем да привлечем не повече. Ще разчитаме на това, което имаме, то е достатъчно. Има оферти много, за мен не си заслужава за такива пари да продадем играч. С Иван Иванов още не сме си получили парите, съдим се, но навсякъде е така. След четири години борба може би ще получим тези пари. Искат да ни ги дадат за 20 години и по 100 лева на месеца, това е несериозно. Имаме оферти от Турция, Южна Корея, но не ме устройват. Ще запазя в тайна за кои футболисти става въпрос. Имаме си цел, тя е да влезнем в шестицата и ако не успеем да я изпълнил, ще се борим за колкото се може по-предно класиране. Следващият сезон трябва да имаме готов отбор. Имаме шансове и за Купата, имаме желание да се борим докрай, пък каквото сабя покаже. За Купата имаме четири мача. Аз много пъти съм казвал, че честите промени не водят до добри резултати. От промените файда няма, една къща се строи дълго време и една къща трябва да слегне. Покривът е сложен, трябва да търсим резултата. Промените никога не са били полезни от тази четиригодишна история в Локомотив. Разрешавам на треньора да взима това, което трябва."

"В Локомотив винаги е имало нещо, което се е казвало осарник. Винаги има недоволни, нещо се прави не само с пари, а и с време. Манипулират се много лесно хората. Най-голямата манипулация е при мен. Единственият ощетен от цялата работа съм аз, защото аз съм единственият, който дава парите. Аз не съм конфликтна личност и не съм злопаметен. С феновете се срещам, говоря, слушам им препоръките. Като няма интерес във футбола по-добре да легнеш вкъщи пред телевизора и да си пуснеш друго. Целта е една отборът да върви. Ако някой дойде и предложи програма за управление, аз нямам нищо напротив, но тя трябва да е подплатена. Аз съм казал, че 200 000 лева на година ще ги давам без проблем, но сега тези пари, които давам са ми много. Трудно ще намериш човек, който да го ангажираш да влезе във футбола. В Крузейро два пъти посетих клуба. Стана въпрос за футболисти, Желимир си хареса три момчета за нашия отбор. Когато започнахме разговора, президентът каза, че не достигат 15 милиона долара те теглят кредит от европейска банка. Те обаче ипотекират 5 футболисти, които си изберат и ако продадат само един за 20-30 милиона всички са доволни. Но ако не продадат никой те трябва да дадат 15 милиона на банката. Никой няма да изкара 20-30 милиона за стадион, защото банките бягат когато чуят футбол. За арабите продължавам да се боря за това и при нас да стане. На Жейнов съм му забранил да идва на стадиона, нека да отговори той защо. Аз с лукави хора нямам работа. Мениджъри като Жейнов и след това казвам остатъка, че са акули. Кой мениджър е извадил 5 лева, за да се развие футболиста. Ще те продам за 50 милиона, ела да подпишеш договора аз ще те продам. Три години когато не го продаде нищо, защо не плаща на футболиста неустойка, че не го е продал. Аз ще ги науча моите футболисти на акъл. Той съди всички, не ме е страх от Жейнов. Пожелавам му да вземе някой лев и да си оправи положението. Ботев - Локо остана единственото дерби в България, друго дерби няма. Трябва да има обаче само спортна злоба. На мен не ми харесва това, което се случва между двете агитки. Аз съм за, когато свърши мача, да се съберем, да се напият, да се майтапят, но тези сцени трябва да се прекратят. Задачата е в шестицата, трябва да се получи, ако не се получи имаме си други разговори, всеки си плаща за неустойките."

Main Menu