Крушарски: Единственото дерби остана в Пловдив, другите не са истински

12 Юни 2019 14:22

Босът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски заяви, че целта пред "смърфовете" в евротурнирите е влизане в груповата фаза на Лига Европа. Бизнесменът първоначално се ядоса на журналистическия въпрос за целите, но след това ги изреди. После Крушарски каза, че в България единственото дерби е между Локомотив и Ботев (Пловдив).

"Имаме цели, които следваме стъпка по стъпка. Показахме как се прави. Лига Европа три години я изпускахме за една точка, за един мач, но тази година успяхме. Тази година целите ни са по-високи. Аз казах за целите, но явно не се интересувате или не четете. Нашата цел е да вземем купата. Не се изхвърлям, трябва да не сме заспали. Целта в Лига Европа е да влезем в групите, в шампионата да си патентоваме шестото място", каза Крушарски.

"Че ще домакинстваме, ще домакинстваме в Европа. Въпросът е срещу кой отбор. Ако ни се падне някой по-голям, ще трябва да си местим къщата. До двайсетина дни ще са готови нещата, ще имаме стадион от трета категория. Ще приемем и Ботев (Пловдив), така че мислете как ще играете", добави шефът на Локомотив.

"В Пловдив остана единственото дерби. Другите две дербита не са истински. Аз съм "за" нов стадион на Пловдив, но за Ботев не знам. Чувам, че всеки е започнал да дърпа към себе си. Аз гледам моята паница. Стадион за 10 400 места е достатъчен за мач от шампионата, но за по-голямо мероприятие не става. Трябва да сме единни. Подкрепям вижданията на общината, говорим за бившия стадион "Девети септември", но Ботев дърпа за техния стадион. Малко стадионче, бижу, добре, аз нямам против да играя на техния стадион, но ни трябва по-голям стадион", каза още Крушарски.

"Ако не се намеси премиерът, няма да стане. Той командва парада, иначе няма да стане със стадионите", добави собственикът на "смърфовете"./sportal.bg

Main Menu