Христо Крушарски: Със сигурност ще търсим участие в Лига Европа

20 Фев 2021 08:01

Целта пред "Локомотив" (Пд) е класиране за Лига Европа и поредна атака в турнира за Купата на България. Това заяви пред "България Днес" собственикът на "черно-белите" Христо Крушарски в навечерието на мача срещу лидера "Лудогорец". Двата отбора се изправят един срещу друг днес от 15 ч. в Пловдив. Двубоят ще бъде предаван пряко по "Диема Спорт".

"Локомотив" винаги играе феърплей и търсим победата във всяка среща - коментира Крушарски. - Ситуацията в първенството е такава, че "Лудогорец" е на осем точки пред нас и реалистичната ни цел е да се борим за второ-трето място. Продължаваме да бъдем в битката и за Купата на България. Със сигурност ще търсим участие в Лига Европа. Изпуснахме точки в мачовете с "Монтана", "Левски" и "Арда", това определя мястото ни в класирането и ситуацията, в която се намираме. Авансът на "Лудогорец" е сериозен." Треньорът на "орлите" Валдас Дамбраускас се изказа с респект за съперника.

"Знаем, че "Локомотив" е много организиран отбор - започна анализa си литовският специалист. - Опитват се от самото начало да се подсигурят с ранен гол. Това показва колко труден ще е този мач. Ние харесваме такива предизвикателства. Постоянно работим, за да подобрим играта си. Трябва да се подготвим за техните силни страни като статичните положения и контраатаките. Знаем, че шансовете да вкараме гол няма да бъдат толкова много. Вярвам в моите футболисти. Имаме играчи, които могат да бележат попадения. Наясно сме, че шампионатите не се печелят само в директните двубои с преките конкуренти, а срещу всички останали. Хубавото е, че подобряваме атмосферата и взаимовръзката между играчите. Много скоро ще играем по начина, по който всички искаме."

Main Menu