Локомотив Пловдив победи минимално Левски за четвърта поредна победа /репортаж и снимки/

21 Апр 2021 19:09

Локомотив Пловдив стигна до минимална над Левски с 1:0 в мач от 25-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Кристиан Илич, който се разписа в началото на втората част.

Със спечелените три точки тимът, воден от Александър Тунчев, вече има актив от 52 на втората позиция. Това е четвърта поредна победа за ''смърфовете'' в първенството. Левски от своя страна остава девети с 28 точки. 

В 3-ата минута Бирсент Карагарен пусна остро подаване в наказателното поле на гостите, но там нямаше негов съотборник, който да успее да я засече във вратата на Микулич. Малко след това Тома Даске върна рисковано към Микулич, но стражът на "сините" се справи.

В 15-ата минута Георги Минчев стреля с глава, но над вратата на Левски. В 17-ата минута Дейвид Малембана стреля от фаул, но Микулич без проблем улови.

В 27-ата минута Умарбаев центрира от свободен удар, а Масоеро опита да играе с глава, но топката се удари в рамото му и мина покрай вратата. Три минути след това контраатака на Локомотив завърши с неточен удар на Димитър Илиев.

В края на първата част Бирсент Карагарен потърси близкия ъгъл и това позволи на Микулич да успее да избие.

В 49-ата минута Локомотив Пловдив поведе в резултата. Бирсент Карагарен пусна страхотен подаване към Кристиан Илич, който бе оставен непокрит в наказателното поле и засече спокойно топката във вратата на Микулич - 1:0.

В 61-ата минута Димитър Илиев пропусна златен шанс да удвои аванса на "смърфовете", след като Момчил Цветанов подаде към капитана на пловдивчани, но Илиев не успя да я засече във вратата на Микулич.

Бари и Мартин Петков влязоха в игра, като замениха Стивън и Марин Петков. Именно пристигналият от Монтана нападател пробва удар в 67-ата минута, но спечели само корнер за гостите.

В 69-ата минута Галчев влезе на скорост в наказателното поле и стреля, но Пиргов без проблем улови. В 74-ата минута Карагарен показа завидна техника, но преди да успее да пусне пас в наказателното поле Георги Александров успя да чукне топката.

В 83-ата минута Кристиан Гомис отне от Мартин Райнов, топката стигна до Парвиз Умарбаев, който обаче стреля покрай вратата на Левски.

 

Съставите на двата отбора:

Локомотив Пловдив: Илко Пиргов, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Дейвид Малембана, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Момчил Цветанов, Бирсент Карагерен, Кристиан Илич, Димитър Илиев, Георги Минчев

Резерви: Кристиан Томов, Николай Николаев, Кристиан Гомис, Александър Иванов, Георги Мавродиев, Видол Сейменски, Александър Колев

Треньор: Александър Тунчев

 

Левски: Звонимир Микулич, Живко Атанасов, Мартин Райнов, Стивън Петков, Патрик-Габриел Галчев, Тома Даске, Георги Александров, Илия Юруков, Марин Петков, Андриан Краев, Драган Михайлович

Резерви: Николай Михайлов, Ивайло Найденов, Здравко Димитров, Насиру Мохамед, Билал Бари, Фейсал Рерас, Мартин Петков

Треньор: Живко Миланов

 

Начало: 20:30 часа

Стадион: Локомотив - гр. Пловдив

Главен съдия: Драгомир Драганов

Main Menu