Локомотив (Пловдив) гостува на Пирин (Благоевград)

27 Ное 2021 07:48

Отборът на Локомотив Пловдив гостува на Пирин Благоевград в мач от 16-ия кръг на efbet Лига. Срещата между двата тима започва в 15:15 часа. 

Двубоят на стадион ''Христо Ботев'' се очертава да бъде доста любопитен. Домакините се нуждаят от точки в битката за оцеляване в елита и ще опитат да объркат сметките на своя противник. Пловдивчани са набрали скорост и въобще не смятат да намаляват газта.

Двата отбора се изправиха един срещу друг преди малко повече от месец в Пловдив. Тогава ''черно-белите'' победиха с 2:1. Като този мач сложи началото на възхода на Локомотив, който в последните си 5 мача има 4 победи и 1 загуба. 

Отборът на Пирин сериозно скрибуца с представянето си от началото на сезона и не може да влезе в някаква позитивна серия. 

В исторически план двата тима са с доста изравнени сили. В досегашните 53 мача помежду им в елита, Локомотив има леко предимство от 24 победи, 12 равенства и 17 загуби. В Благоевград везните са силно наклонени в посока Пирин с 16 успеха, 6 ремита и едва 4 загуби за ''орлетата''.

 

Вероятни състави:

ПИРИН: Хенгелман, Николов, Бодуров, Занев, Дюлгеров, Попев, Манолев, Дяков, Станоев, Костов, Йорданов

ЛОКОМОТИВ ПД: Рейдър, Гомис, Петрович, Паскалев, Карагерен, Томашевич, Умарбаев, Янчев, Салинас, Илиев, Минчев

 

Main Menu