Славия и Локомотив Пловдив поделиха точките (видео)

05 Дек 2021 10:58

Отборите на Славия и Локомотив Пловдив завършиха наравно 1:1 в мач от 18-ия кръг на efbet Лига. И двата гола паднаха през първата част. В 35-ата минута Йосип Томашевич откри за ''черно-белите'', но пет минути по-късно Крис Добрев изравни. Двата тима запазиха разликата помежду си. Те са разделяни от само 3 точки в полза на ''белите''. Славия е на пета позиция с актив от 28 пункта, а Локомотив се изравни по точки с шести Левски.

Лукас Салинас стреля от около 20 метра в 8-ата минута с левия крак, но топката мина встрани от вратата на Светослав Вуцов.

Малко по-късно Макрилос изведе Радослав Кирил на левия фланг, но Емил Янчев изчисти топката в ъглов удар. При ответната атака Салинас се измъкна от бранител в бяло и падайки в наказателното поле към Георги Минчев, но пасът бе пресечен. В ситуацията имаше претенции, че играчът на Локомотив Пловдив е бил фаулиран в наказателното поле, но съдията не отсъди дузпа. 

В 17-ата минута Емил Стоев се измъкна от двама футболисти на ''смърфовете'' на десния фланг и меко центрира към Макрилос. Плеймекърът на домакините овладя топката и след това стреля веднага, но топката мина над вратата.

В 20-ата минута Карагарен проби отляво в наказателното поле и стреля, но шутът му по диагонала мина покрай вратата на ''белите''.

В средата на първото полувреме дойде първият точен удар към една от двете врати. След центриране от корнер, Емил Виячки скочи най-високо в наказателното поле и стреля с глава, но Рейдър улови без проблем.

В 29-ата минута Георги Минчев подаде към връхлитащия в наказателното поле Карагарен. Ударът на последния по земя бе спасен от вратаря на Славия. 

В 35-ата минута Локомотив Пловдив поведе в резултата. Салинас центрира с левия крак във вратарското поле, където от втора позиция се беше включил Йосип Томашевич, който изпревари Добрев, а след това нанесе удар с левия крак от близка дистация и прати топката в мрежата.

Славия изравни в 40-ата минута. Кирилов овладя балонна топка на лявото крило и центрира в наказателното поле, където Кристиан Добрев изпревари Милош Петрович и вкара с глава за 1:1, с което се реваншира за грешката си при попадението на Локомотив Пловдив.

В края на първото полувреме при атака на ''смърфовете'' Умарбаев центрира добре към далечната греда, където Димитър Илиев нанесе удар с глава от малък ъгъл, но Вуцов спаси.

В 48-ата минута Георги Минчев отбеляза гол, след като засече атрактивно с глава центриране в наказателното поле, но попадението беше отменено заради засада на нападателя. Системата ВАР потвърди решението.

''Белите'' имаха чудесен шанс да организират скоростна атака в 52-ата минута, при която Кирилов получи топката отляво и напред към наказателното поле, където се справи с Петрович, но точно преди да нанесе изстрел Мартин Паскалев притича и изчисти топката.

В 60-ата минута Емил Стоев имаше отличен шанс, след като бе изведен зад бранителите на Локомотив Пловдив и опита да прехвърли излезлия Лукас Рейдър, но опитът му беше неуспешен.

В 72-ата минута Тони Тасев опита нещо между шут и центриране след изпълнение на пряк свободен удар, но топката мина покрай вратата на Локомотив.

В 78-ата минута Иван Минчев стреля, но в аут. Малкос лед това Радослав Кирилов получи топката отляво, влезе между двама играчи на пловдивчани в наказателното поле и опита да намери далечния ъгъл, но стреля над вратата на Рейдър.

В 86-ата минута Лукас Рейдър трябваше да избива решително след силен удар на Нгуена от границата на наказателното поле. Топката тупка пред стражът на Локомотив, но той все пак я изчисти в корнер.

 

Съставите на двата отбора:

Славия: Светослав Вуцов, Андреа Христов, Емил Виячки, Венцислав Керчев, Людовик Соарес, Ерол Дост, Кемело Нгуена, Кристиан Добрев, Петер Макрилос, Радослав Кирилов, Емил Стоев
Резерви: Георги Петков, Иван Минчев, Мартин Атанасов, Тони Тасев, Мартин Георгиев, Мартин Сораков, Борис Димитров
Треньор: Златомир Загорчич

 

Локомотив Пловдив: Лукас Рейдър, Милош Петрович, Мартин Паскалев, Кристиан Гомис, Емил Янчев, Парвиз Умарбаев, Йосип Томашевич, Бирсент Карагарен, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Георги Минчев
Резерви: Илко Пиргов, Артур Крачун, Николай Николаев, Айвън Ангелов, Александър Иванов, Видол Сейменски, Иван Сулев
Треньор: Александър Тунчев

 

Начало: 12:15 часа
Стадион: Славия - гр. София
Главен съдия: Георги Гинчев - гр. Велико Търново

Main Menu