Карагарен: Предпочитам чужбина

09 Май 2022 14:30

Футболистът на Локомотив Пловдив – Бирсент Карагерен, получи наградата си за най-добър играч на 26-ия кръг в efbet Лига. Българският национал заяви, че най-хубавото нещо е да играеш за родината си.

Номер 9 в състава на пловдивчани сподели също, че се надява със силни изяви в последните няколко мача да заслужи повиквателна за „лъвовете“ за срещите през юни. Той не пропусна да коментира и бъдещето си в състава на „железничарите“, като не изключи трансфер през летния трансферен прозорец.

"Винаги съм готов за националния отбор, това е най-хубавото нещо, да играеш за родината си. За да съм в националния отбор, трябва във всеки един мач добро лице, за да може треньорът да ме харесва и повика. Силно се надявам с добри игри в последните 2-3 мача да бъда повикан, но това зависи от мен", започна Карагерен.

"Доста важни мачове имаме, от тях зависи дали ще се класираме за бараж. Играем във всеки мач за победа, но напоследък не ни се получава, може би доза късмет. Надявам се в тези два мача да покажем добро лице и да се поздравим с успех", сподели той.

Карагерен коментира и новия треньор на "смърфовете" Александър Томаш. "Той е доста по-агресивен и винаги иска повече и повече от футболисти. Дори и да направиш това, той след това казва, че може и повече да направиш за отбора. Винаги иска да се влагаш на 100 процента в тренировките. Ако не го правиш, може да те изгони от тренировката. Той е по-агресивен, по-директен, казва на всеки какво може да направи, за да помогне на отбора. Трябва време, идва нов треньор, има други виждания и иска различни неща от футболистите. Три години сме правили едно нещо и сега започваме съвсем различно. Трябва време и мисля, че нещата ще се оправят", каза играчът на пловдивчани.

Футболистът разкри, че има договор за още две години със своя клуб, но не изключи евентуален трансфер през лятото. "Знам, че има интерес, но сериозни интереси с оферта към клуба все още не са дошли. Ако се представя добре в последните мачове, може би ще дойде добра оферта. Предпочитам да опитам в чужбина, но не държа 100 процента. Ако има добра оферта за клуба и мен, може да играя и в България".

Main Menu