Гвинейци крият документи, застрашават кариерата на нов в Локомотив

28 Юни 2022 21:57

Бъдещето на новия защитник на Локомотив Пловдив Мохамед Калил Траоре е заложено на карта, информира „guineefoot“. Причината е неразбория с документи, които юношеските му клубове в родината му Гвинея крият. Заради това той все още не е подписал със "смърфовете", макар да се присъедини към лагера преди две седмици.

През миналия сезон Траоре играеше в Апоел Тел Авив. Съгласно разпоредби на ФИФА, израелският клуб трябваше да плати определена сума на предишните му тимове, тъй като те са с аматьорски статут, а Апоел е първият професионален тим в кариерата му.

Въпросните надбавки се плащат само веднъж, като следващите професионални клубове на Траоре не трябва да дават пари на гвинейските тимове. Африканските клубове трябва да покажат пред ФИФА документите, които удостоверяват, че повече няма да искат от надбавките.

Това обаче засега не се случва, което може дори да доведе до край на кариерата на защитника, тъй като той няма да бъде регистриран като футболист на Локомотив Пловдив или който и да е друг професионален клуб.

Main Menu