Без победител в ''железничарското'' дерби (РЕПОРТАЖ)

15 Авг 2022 16:45

Локомотив София и Локомотив Пловдив не се победиха, след като не си отбелязаха гол и завършиха при резултат 0:0 в двубой от шестия кръг на efbet Лига.

В 5-ата минута дойде първият шанс, който беше за "смърфовете". Евандро се опита да застраши вратата на Александър Любенов, но ударът му мина встрани.

В 15-ата минута Александър Любенов отрази удар от близка дистанция с глава на Преслав Боруков. Нападателят на Локомотив (Пловдив) засече добро центриране на Димитър Илиев от аутлинията, но вратарят на домакините внимаваше.

Боруков имаше нов шанс да обстрелва вратата на Любенов в 25-ата минута. Тогава Евандро пусна къса топка към карагарен след ъглов удар и деветката центрира в наказателното поле на домакините, където Боруков стреля с глава, но прати топката покрай вратата. Три минути след това ВАР трябваше да се намесва, раглеждайки ситуация, при която имаше съмнения, че Милош Петрович е играл с ръка в собственото си наказатеното поле след центриране от корнер на Антонио Вутов.

В 32-ата минута столичните "железничари" отговориха с голям шанс. След ъглов удар Алан Диас стигна първи до топката, но Динко Хоркаш прояви майсторски рефлекс, за да извади положението. В 41-ата минута Ивайло Найденов стреля твърде слабо покрай вратата на гостите от Пловдив.

Второто полувреме започна с щанс за тима на Александър Томаш, като Карагарен стреля от границата на наказателното поле в 46-ата минута, но топката рикошира в бранител на домакините. Малко след това Любенов трябваше да спасява нов удар на деветката на пловдивчани. Локо София отговори с пас към Вутов, който бе фаулиран от Луан на границата на наказателното поле. Първоначално съдията Ивайло Стоянов показа жълт картон на бразилеца, но бе привикан да преразгледа ситуацията за червен картон, но така и не промени решението си и двата отбора останаха с по 11 души на терена. Вутов би от прекия свободен удар, но след рикошет в стената топката напусна очертанията на терена.

В 62-ата минута с пропуск се отчете Евандро, който засече неточно хубаво центриране на задната греда, но неточно.

В 69-ата минута Александър Василев напусна терена преждевременно след втори жълт и респективно червен картон, показан му за нарушение срещу Симеон Славчев. При контакта между двамата Василев получи и контузия. Това обаче не притесни пловдивското Локо и Бирсент Карагарен принуди Александър Любенов да се намесва след мощен шут точно под горната греда.

Четири минути преди края на редовното време Найденов се справи добре и изби топката в ъглов удар пред погледа на Георги Каракашев. В 5-ата минута на продължението се стигна до инцидент с Карлос Франса, който се сблъска с Мартин Паскалев и остана да лежи на тревата. Играта веднага бе спряна и бразилецът получи медицинска помощ, след която остана на терена да доиграе мача.

 

Main Menu