Черно море изхвърли Локомотив от Купата след обрат (ВИДЕО)

03 Дек 2022 13:58

Черно море се класира за четвъртфиналите за SESAME Купа на България. Това стана факт след победа с 3:1 над Локомотив Пловдив на "Тича". Варненци направиха обрат, а над всички беше Матиас Курьор, който изигра последния мач в кариерата си. "Смърфовете" поведоха в 37-ата минута чрез Бирсент Карагарен, а в края на първата част Матиас Курьор изравни. В 66-ата минута отново нападателят се разписа за 2:1, а крайният резултат оформи Ангел Ангелов в добавеното време.

Преди началото на мача Матиас Курьор получи награди от Черно море и феновете на клуба. Нападателят от Мартиника обяви, че това е последният мач в кариерата му, а занапред ще бъде скаут на "моряците". В 6-ата минута Бирсент Карагарен шутира от пряк свободен удар на около 15 метра, но не намери очертанията на вратата. В 9-ата минута Димитър Илиев се освободи от Мимито, навлезе в наказателното поле отдясно и отправи удар с външен фалц, което провокира бляскава намеса от Иван Дюлгеров. В 23-ата минута се получи разбъркване в наказателното поле на "моряците" след центриране от корнер. Удар на Димитър Илиев беше блокиран от Виктор Попов, а кълбото се озова в Райън Бидунга. Конгоанският защитник също отправи удар от десетина метра, но Дюлгеров се справи.

Черно море направи голям пропуск половин час след началото на мача. Домакините отнеха една топка в средата на терена чрез Мимито и Мазир Сула бе изведен сам срещу вратаря Хоркаш, който скъси дистанцията до осмицата на "моряците" и спаси удара му.

В 35-ата минута Николай Златев центрира добре от пряк свободен удар и Матиас Курьор стреля с глава, но вратарят на "смърфовете" спаси, но бе отсъдена и засада.

Две минути по-късно Йосип Томашевич центрира от лявото крило. В наказателното поле защитниците на Черно море не успяха да изчистят топката, която стигна до Бирсент Карагарен. Той си я нагласи за удар и с шут от границата на вратарското поле разпечата вратата на варненци.

В последната минута на полувремето обаче Курьор изравни. Нападателят, който след срещата прекратява кариерата си, получи топката в наказателното поле и със силен диагонален удар прокара топката между краката на стража.

Второто полувреме започна с нова добра възможност пред Курьор. Офанзивният футболист беше изведен отляво, напредна и потърси далечния ъгъл, но ударът му беше неточен. В 58-ата минута стражът на пловдивчани трябваше да се намесва след шут на Мимито от средна дистанция.

В 66-ата минута Черно море стигна до пълен обрат. Дълъг пас на Николай Златев, а Курьор изпревари вратаря, за да вкара на празна врата.

При головото подаване Николай Златев получи контузия и се наложи да бъде заменен. В 71-ата минута Черно море хвана Локо Пд неподготвен при контраатака, Курьор центрира ниско отдясно, а в наказателното поле Алекс Фернандеш засече топката в мрежата, но голът не бе зачетен заради засада на футболиста от Мартиника. В следващите минути тонусът в редиците на "моряците" бе висок и тимът на Илиан Илиев играеше много по-добре от Локомотив Пловдив. Десетина минути преди края на редовното време първо Курьор стреля неточно от пряк свободен удар, а след това вратарят на "черно-белите" спаси хубав удар на Мимито.

В 80-ата минута Черно море получи право да изпълни пряк свободен удар отляво на наказателното поле. Курьор потърси далечния ъгъл, но топката мина опасно покрай вратата. Секунди по-късно Мимито отправи коварен удар от границата на пеналта, а Хоркаш изби в корнер. В 86-ата минута Велислав Василев навърза няколко играчи на гостите и отправи топовен шут от около 15 метра. Хоркаш изби топката, която се озова в Курьор, а той я прати във вратата. И този гол обаче беше отменен заради засада. Това беше и последното действие във футболната кариера на нападателя, който веднага след това беше заменен от Исмаил Иса. "Смърфовете" бяха близо до изравнителен гол в 88-ата минута, когато Боруков засече с глава центриране отляво, но Дюлгеров изби. В добавеното време на мача Стефан Велев не намери очертанията на вратата от удобна позиция.

Черно море сложи точка на спора в третата минута на добавеното време. Исмаил Иса пусна страхотен пас до аутлинията отляво за Ангел Ангелов. Младокът напредна и със силен шут в горния далечен удар вкара за 3:1.

 

Стартови състави:

Черно море: Иван Дюлгеров, Живко Атанасов (К), Петар Босанчич, Цветомир Панов, Виктор Попов, Стефан Велев, Мимито, Николай Златев, Алекс Фернандес, Мазир Сула, Матиас Курьор

Резерви: Георги Георгиев, Росен Стефанов, Мартин Дичев, Даниел Димов, Велислав Василев, Ангел Ангелов, Исмаил Иса

Старши треньор: Илиан Илиев

 

Локо Пд: Динко Хоркаш, Йосип Томашевич, Райън Бидунга, Мартин Паскалев, Матеуш Да Силва, Петър Витанов, Пиер Зебли, Георги Каракашев, Бабакар Дион, Димитър Илиев (К), Бирсент Карагарен

Резерви: Илко Пиргов, Милош Петрович, Александър Василев, Джовани, Евандро, Преслав Боруков, Ивайло Димитров

Старши треньор: Александър Томаш

 

Съдия: Станимир Тренчев

Main Menu