Милан с много важна победа, отново е в зона Шампионска лига

21 Ян 2019 19:54

Отборът на Милан надигра Дженоа с 2:0 като гост в среща от 20-ия кръг на Серия “А”. Попаденията за "росонерите" отбелязаха Фабио Борини в 72-ата и Сусо в 83-ата минута. Двубоят на “Луиджи Ферарис” започна в 16:00ч. и точно поради тази причина по трибуните имаше доста празни седалки, като тифозите на "грифоните" организираха бойкот на срещата заради ранния час. Днешният успех върна Милан в зона Шампионска лига. Отборът заема четвърто място с актив от 34 точки, а Дженоа е с десет места по-надолу в таблицата с 20т.

Още на пръв поглед на очи се забеляза липсата на Кшищоф Пьонтек и Гонсало Игуаин. И докато Пипита бе оставен от наставника Дженаро Гатузо извън групата на “росонерите” за днешния мач, то Кшищоф Пьонтек изтърпява наказание. Очаква се в сряда полякът да подсили Милан и да замести напускащия в посока Челси Игуаин. 

Дженаро Гатузо бе длъжен да прекрои защитата на тима си след наказанията на Алесио Романьоли и Давиде Калабрия. В отбрана Милан действа с четирима. Иняцио Абате, Кристиан Сапата, Матео Мусакио и Рикардо Родригес имат задачата да спират атаките на “грифоните”. Срещата пропуска и Франк Кесие заради наказание, а на негово място действа Лукас Пакета. Това е дебют за бразилеца в Серия "А" след двете му участия в мача за Купата на Италия със Сампдория и Суперкупата. Добрата новина за Милан е завръщането на Сусо, който пропусна тези две срещи.
View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Наставникът на Дженоа Чезаре Прандели отново залага на двама нападатели, като този път Горан Пандев ще прави компания на Кристиан Куаме в отсъствието на Пьонтек.

Милан е спечелил четири от последните си шест гостувания на Дженоа в Серия “А”. “Росонерите” са допуснали едно поражение и веднъж са завършили наравно с Дженоа. С участието си в днешния двубой бранителят Иняцио Абате записа мач номер 300 с "червено-черната" фланелка.

В 11-ата минута Кристиан Куаме бе намерен зад защитата на Милан, но Кристиан Сапата успя да възстанови позицията си и да блокира удара по посока вратата на Джанлуиджи Донарума. От шпагата, с който спря изстрела на Куаме, Сапата получи разтежение бе заменен принудително от Андреа Конти. В 13-ата минута Давиде Бираски потърси далечния горен ъгъл на вратата на Милан, но ударът му излезе в аут.

В 24-ата минута Дарко Лазович преодоля леко Рикардо Родригес, след което стреля към вратата, но Донарума показа концентрация и изби в ъглов удар. В 27-ата минута Даниел Беса и Горан Панев направиха двойно подаване в наказателното поле, което остави италианеца сам срещу Донарума, но юношата на Интер стреля право в стража.

В 42-ата минута Хакан Чалханоолу пропиля златна възможност да изведе Милан напред в резултата. Турският национал изпълни доста неточно пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Две минути по-късно удар на Лукас Пакета от воле срещна страничния стълб на вратата зад Йонуц Андрей Раду.

В 55-ата минута Фабио Борини се освободи добре и стреля към вратата на Раду, но топката попадна право във вратаря. Четири минути по-късно капитанът на Дженоа Доменико Кришито стреля опасно от движение, а ударът му премина на сантиметри от десния страничен стълб на вратата зад Донарума.

Най-добрата възможност за отбора на Милан дойде в 62-ата минута. Лукас Пакета намери блестящо Фабио Борини в наказателното поле, а нападателят овладя и стреля към вратата, като само късметът в случая покри стража Раду, който изгледа как топката преминава на сантиметри от гредата. В 66-ата минута "росонерите" направиха нов сериозен пропуск. Този пък Пакета не успя да засече центриране на Чалханоолу от левия фланг, като от няколко метра прати топката в ръцете на Раду.

Дженоа отговори още в следващата атака, при която Беса не успя да преодолее Донарума, останал сам срещу стража. В 72-ата минута Милан достигна до така чакания гол. Влезлият от резервната скамейка през първото полувреме Конти осъществи добър пробив по десния фланг, като достигна до аутлинията, а оттам извади топката към непокрития Фабио Борини, който вкара във вратата на Дженоа. Последва мигновена реакция от Дженоа.

“Грифоните” нацелиха напречната греда със свиреп удар на Мигел Велосо от около 25 метра. В 83-ата минута Сусо удвои преднината на Милан. Испанецът бе намерен от Патрик Кутроне зад защитата на “грифоните”, спечели няколко метра с дрибъл и с остър удар, отбил се в страничния стълб, вкара за 0:2./sportal.bg

Main Menu