Интер падна тежко в Неапол

20 Май 2019 09:12

 

 

 

Наполи нанесе тежък удар по амбициите на Интер да се класира за участие в Шампионската лига следващия сезон. Тимът на Карло Анчелоти спечели с 4:1 домакинството си на "нерадзурите" от 37-ия кръг на Серия "А". Интер все пак държи съдбата в ръцете си, тъй като има точка аванс пред градския съперник Милан, който е пети и ако в последния кръг спечели домакинството си на борещия се за оцеляване Емполи ще запази четвъртото място. Статистиката обаче не е на стараната на футболистите на Лучано Спалети, които имат само един успех в последните си пет мача от първенството. "Росонерите" гостуват на СПАЛ.

Наполи се развихри в мач без значение за тима, който е твърдо втори.

Пьотър Желински вкара първия гол за домакините още в 16-ата минута. Той стреля силно от далеч и прати топката в горния десен ъгъл на Ханданович.

В края на полувремето вратарят на Наполи Карнезис изби с крак удар на Лаутаро. След тона Раджа Наинголан пък стреля над вратата.

В 61-ата минута Дрис Мертенс вкара втори гол за тима на Анчелоти. Белгиецът засече с глава центриране на Хосе Кайехон. Десет след това и Фабиан Руиз се разписа гол във вратата на Ханданович след сериозна грешка в защитата на “нередзурите”. В 74-ата минута Лаутаро уцели напречната греда.

В 79-ата минута Фабиан Руиз вкара своя втори гол в мача. Испанецът разстреля Ханданович от няколко метра. Минута по-късно Интер получи правото да изпълни дузпа за нарушение срещу Мауро Икарди. Потърпевшият застана зад топката и я прати хладнокръвно в мрежата на Карнезис.

Main Menu