Ботев Вр взе само точка след куп пропуски срещу Дунав

21 Сеп 2019 20:41

Ботев Вр не успя да победи Дунав в домакинството си от 10-ия кръг на efbet Лига. Врачани направиха куп пропуски, но гол така и не падна - 0:0. Тимът на Сашо Ангелов има само с един успех в последните си осем мача, но изпревари Ботев (Пловдив) на десетото място заради по-добрата си голова разлика. Иначе и двата тима имат по 9 точки. Русенци пък са в серия от вече четири поредни равенства и запази деветата си позиция.

Очакваше се Валери Божинов да започне титуляр, но той въобще не беше в групата. Нападателят страда от болки в кръста. Той влезе от пейката срещу Арда в предишния кръг, а днес изгледа мача от трибуните.

Валери Домовчийски опита удар от движение в 9-ата минута, но не намери целта. В 16-ата отново той стреля, а топката мина покрай вратата. Минута по-късно Стефан Христов получи подаване в наказателното поле, но загуби равновесие и не затрудни вратаря Красимир Костов, който изби в ъглов удар.

В 26-ата минута гостите от Враца пропуснаха добра възможност да поведат в резултата. Давид Рибейро засече с глава центриране на Даниел Генов. Мартин Ковачев успя да подложи крак пред голлинията и да блокира удара.

На почивката треньорът на Ботев (Враца) Сашо Ангелов направи две смени. Напуснаха Христо Златински и Апостол Попов. Местата им бяха заети от Доминик Янков и Венцислав Керчев.

В 51-ата минута домакините бяха много близо до попадение, но Доминик Янков успя да се освободи от двама защитници в наказателното поле и стреля, но ударът му се отби в напречната греда.

Благой Макенджиев спаси опасен удар на Георги Вълчев в 69-ата минута. Валери Домовчийски подаде към Даниел Генов в наказателното поле, а той отклони към Вълчев, който насочи удара си в горния десен ъгъл. Макенджиев обаче успя да избие в ъглов удар и да запази равенството.

Три минути по-късно Ботев пропусна нова добра възможност за гол. Удар на Доминик Янков премина покрай левия страничен стълб.

В 79-ата минута Доминик Янков качи топката на главата на Валери Домовчийски. Ударът на нападателя с глава обаче не намери очертанията на вратата. В добавеното време удар на Вълчев излезе в аут.

Main Menu