"Сините" фенове изпотрошиха стадион Славия, Левски би с 2:0

22 Сеп 2019 00:00

Привържениците на Левски се проявиха по изключително неприятен начин по време на срещата със Славия в десетия кръг. Полицията, охраняваща двубоя, бе влязла в сектора, в който беше настанена част от „синята” агитка.


Славия предостави два сектора за фенове на Левски, които искат да си подкрепят отбора в съботния ден, след като освен Сектор В, така и Сектор "Г" имаше фенове на тима от "Георги Аспарухов", подкрепящи отбора си заради неразбирателство между двете групи.

 

Левски победи трудно Славия с 2:0 като гост в среща от десетия кръг на Efbet лига и излезе начело в класирането с две точки аванс, поне до утре, когато досегашният лидер Лудогорец посреща Арда.

 

Символичните гости започнаха по-добре мача на "Овча купел" и в седмата минута първи имаха добра възможност да вкарат, но ударите на Райнов и Робърта от около метър-два не попаднаха във вратата на Петков. Отново Робърта беше замесен във второто по-сериозно положение в срещата. Той проби по лявото крило в 12-ата в върна топката към вратарското поле, но Станислав Иванов стреля неточно.

На терена началото на втората част повтори първата и Левски отново имаше възможност да открие резултата. В 49-ата минута Мазурек опита удар от границата на наказателното поле, а след него това направи Тиам, но прати топката над вратата. Минути по-късно Мазурек успя да стреля от дъгата на наказателното поле, но покрай страничния стълб.

Левски продължи да търси по-активно гола, Робърта беше изведен по лявото крило от Райнов в 67-ата минута, но стреля над вратата в опита си за първи точен удар въобще в мача. В 71-ата минута в игра за Левски се появи Филипе Нашименто на мястото на Мезурек и малко след това (73) изведе тима си. Португалецът взе топката пред наказателното поле, нахлу и я копна над излезлия Георги Петков за 1:0. След попадението Славия тръгна напред, но се оголи и в 81-ата минута Станислав Иванов вкара втори гол в срещата след контраатака, сварила неподготвена "бялата" отбрана за 2:0.

Main Menu