Стоичков ще съди румънеца със скандалните твърдения

12 Окт 2019 17:27

Христо Стоичков ще съди бившия румънски футболист Корнел Дину заради книгата, в която той се опитва да го очерни, твърди румънското издание Fanatik. Според информацията българинът ще бъде в Букурещ на 28 октомври и заедно с Джовани Бекали ще заведат дело срещу въпросния футболен деятел.

Както е известно, в книгата си "Мистериите на Мистер" Дину пише, че от Румънската футболна федерация са се опитали да подкупят националния отбор на България, за да им “легне” в квалификационен мач за Евро 1992. Споменатата сума е 500 000 долара, като румънецът пише, че някои от играчите ни не са били съгласни, но е имало и склонни да "помогнат" на комшиите да се класират за форума. Сред последните е бил и големият Стоичков.

Според Fanatik Джовани Бекали, за когото Дину пише, че е заминал с подкупа за България, се е обадил на своя сънародник и го е затрупал с обиди. Сред тях са думите "убиец", "престъпник" и "оръдие на злото". Той му е обявил, че Стоичков ще го съди и че го чака "дълъг и скъп процес".

"Вярно е, че разговарях с Корнел Дину по телефона. Не знаех какви са тези лъжи, нито знаех за книгата. Стоичков ми се обади от Маями, където работи, и ме попита кой пише тези глупости. Попитах Виктор и тогава разбрах за книгата на Дину. Стоичков ми каза, че за Дину се пише из цяла България. Пише, че Христо е искал да прeдаде страната си през 1991 година. Стоичков идва в Букурещ на 28 октомври, ще дадем пресконференция заедно, ще се консултираме с адвокати и ще съдим Дину", категоричен бе Бекали, който отрича обвиненията към себе си.

Иначе двубоят в София завършва 1:1 и Румъния се разминава с Европейското първенство. Джика Хаджи пропуска дузпа, спасена от българския капитан Борислав Михайлов. Впрочем, това е единственият шампионат, пропуснат от Хаджи и компания между 1990 и 2000 година./sportal.bg

Main Menu