Реал с изненадващо равенство у дома

17 Фев 2020 08:01

Отборът на Реал Мадрид допусна грешна стъпка у дома след 2:2 срещу Селта в мач от 24-тия кръг на Ла Лига. Фьодор Смолов откри за "небесносините" в седмата минута, но "белите" направиха обрат след почивката след попадения на Тони Кроос (52) и Серхио Рамос (65 - дузпа). Санти Мина смълча "Сантиаго Бернабеу" в 85-ата минута. Така разликата между водача Реал Мадрид и втория Барселона вече е само една точка.

Възстановеният Еден Азар попадна в стартовите 11 на "белите" в нападателна формация с Гарет Бейл и Карим Бензема. Лука Модрич остана на пейката за сметка на Федерико Валверде. Марсело пък измести Ферлан Менди. Наставникът на гостите Оскар Гарсия пусна в игра трима централни бранители. В нападение действаха Яго Аспас и Фьодор Смолов.

Гостите от "Балаидос" започнаха със самочувствие и успяха да реализират ранен гол. В седмата минута Яго Аспас изведе прекрасно Смолов, който сам срещу вратаря насочи технично по земя от 13 метра и откри резултата. Подаването на Аспас беше между Рафаел Варан и Даниел Карвахал, които бяха матирани с пронизващия пас.

"Лос бланкос" реагираха с активна висока преса, която силно затрудняваше тима от Галисия. В 14-ата минута Марсело центрира остро и много опасно, но вратарят Рубен Бланко плонжира и улови пред Карим Бензема. В 17-ата Каземиро реши да шутира от 25 метра и изпрати силна и опасна топка малко над гредата. Две минути по-късно Тони Кроос брилянтно изведе Бензема с високо подаване, но френският стрелец не успя да укроти достатъчно прецизно.

Домакините продължиха да затягат обръча около гостуващия тим. "Лос бланкос" разширяваха атаките си в опит да намерят пространства пред вратата на Селта. В 38-ата Бензема и Азар разиграха много добре в наказателното поле, но отново не стигнаха до точен удар. В 40-ата Бензема нахлу отляво, чукна с пета към Азар, който застигна топката на аутлинията. Последва ниско центриране на първа греда към Гарет Бейл, който отклони неточно и пропусна голяма възможност.

В 42-рата мадридчани изпълниха къс корнер, след което Кроос върна към Марсело, а той реши да стреля от движение и насочи над гредата. В 44-ата Аидо се извиси при корнер и насочи много добре с глава от седем метра, но Тибо Куртоа направи майсторско спасяване. Като цяло Реал Мадрид игра силно през първата част, ала не му липсваше един важен компенент от играта - точният удар.

Втората част започна с отменен гол на Реал Мадрид. В 49-ата минута Серхио Рамос беше в положение на засада и попадението правилно не беше зачетено. В 52-рата Бензема много добре се дръпна отляво и подаде към дублиращия го Марсело. Бразилецът върна назад, Карим не достигна до топката, но там беше Кроос, който насочи точно от 12 метра и не остави шансове на вратаря - 1:1.

В 64-ата Бензема изведе Еден Азар в наказателното поле. Подаването нагледно не беше прецизно, но вратарят Рубен Бланко закъсня с излизането си и беше надхитрен от Азар. Белгиецът се възползва и успя да спечели дузпа. Серхио Рамос реализира за 2:1.

В 72-рата Гарет Бейл направи безумно нарушение, влизайки умиплено с двата крака отзад на Рафиня. Съдията извади жълт картон, въпреки нарушението беше доста грубо. В 85-ата резервата Денис Суарес изпъкна с изключителен извеждащ пас зад гърба на защитата, друга резерва - Санти Мина, изскочи сам срещу Куртоа и реализира с технично ниско насочване по диагонала - 2:2.

В 88-ата Бензема овладя брилянтно на гърди на далечната греда. Френският нападател беше притиснат от защитник и не успя да отправи точен удар от малкото наказателно поле. Той шутира мощно, но над гредата. В 90-ата Серхио Рамос падна в търсене на дузпа, но съдията прецени, че няма такава, тъй като капитанът на "белите" преигра./sportal.bg

Main Menu