197 на стадиона ще допускат в Испания

19 Май 2020 15:46

Планът на Ла Лига за подновяване на първенството в Испания ще позволи присъствието на мачовете на до 197 души, пишат местните медии. От тази седмица на отборите е разрешено да провеждат тренировки в групи от по 10 души, а надеждата на ръководителите е на 12 юни шампионатът да се възобнови, както това се случи в Бундеслигата този уикенд.

В Германия рестирането на първенството стана възможно след съставянето на изключително подробен план, като той ще бъде почти напълно взаимстван и в Испания. Според него всички играчи и официални лица ще бъдат тествани за COVID-19 24 часа преди мачовете, а точно преди началото им ще се мери температурата на футболистите. Преди първия съдийски сигнал на двубоите няма да има ръкостискане между играчите, а освен това те ще излизат на терена едни след други, а не заедно.

За разлика от Германия обаче в Испания ще бъде позволено радването след гол. Както и в Германия, всеки стадион ще бъде разделен на три зони: зелена и синя, които са вътре в съоръжението, и червена, която обхваща периметъра около самия стадион. В зелената зона ще се допускат до 94 души, като в това число влизат футболистите, треньорите, медиците, полицаите, стюардите, официалните лица и децата, подаващи топките.

В синята зона ще се допускат до 103-ма души, като това ще бъдат официални лица от клубовете и представители на телевизиите, излъчващи мачовете. Футболисите и официалните лица ще влизат на стадионите през различни входове, като ще трябва да носят маски и ръкавици. Планът на Ла Лига предвижда първенството да завърши до края на юли месец, а мачовете от отделните кръгове да бъдат разпръснати максимално дълго време във времето./sportal.bg

LGarden

Main Menu