Фрайбург с много важна победа срещу Гладбах

06 Юни 2020 00:44

Отборът на Фрайбург спря негативната си серия от 4 поредни мача без успех в Бундеслигата. Играчите на Кристиан Щрайх измъкнаха трудна, но сладка победа с 1:0 над Борусия (Мьонхенгладбах). Двата тима си разделиха по едно полувреме, но домакините на "Шварцвалд щадион" успяха да излъжат съперника и да стигнат до успеха с гол на Нилс Петерсен в 58-ата минута.

През първата част гостите стояха по-добре. Те владееха повече топката и създадоха повече положения за гол. Опасен удар на Аласан Плеа бе спасен от вратаря в 16-ата минута. След това попадение на Рами Бенбасини не бе зачетено заради засада в 27-ата минута, а голям пропуск направи и Флориан Нойхаус в 38-ата минута.

През втората част обаче домакините излязоха преобразени и взеха нещата в свои ръце. Още в 49-ата минута далечен удар на Робин Кох профуча покрай гредата.

В 58-ата минута при едно центриране от фаул Петерсен бе изпуснат от защитата и с глава насочи топката в мрежата за 1:0.

Ситуацията стана още по-лоша за Борусия в 67-ата минута, когато за едно закъсняло влизане Плеа получи втори жълт и червен картон.

До края Фрайбург стоеше по-добре и пропусна още една сериозна възможност в 76-ата минута, когато от добра позиция Кох стреля в ръцете на вратаря. Нов голям пропуск направи и Лукас Холер в 84-ата минута, когато стреля отблизо с глава, но Ян Зомер направи страхотно спасяване.

В крайна сметка Фрайберг взе своето и с актив от 41 точки заема 8-ото място в таблицата. Борусия пък остава на 4-ата позиция с 56 точки./sportal.bg

Main Menu