Изключително ценен успех на Майнц 05 в битката за оцеляване в Бундеслигата

06 Юни 2020 18:51

Отборът на Майнц 05 успя да прекъсне негативната си серия от 5 мача без победа, след като се наложи при гостуването си на Айнтрахт (Франкфурт) с 2:0 в мач от 30-я кръг на Бундеслигата. Успехът бе особено важен за момчетата на Ахим Байерлорцер, които се борят да не попаднат в зоната на изпадащите, като се намират само на 3 точки от нея. Айнтрахт от своя страна прекъсна серията си от две поредни победи и се отдалечи още повече от местата, даващи право за участие в Лига Европа.

Майнц владееше темпото на игра почти през цялото време и заслужено успя да стигне до успеха. Първата реална опасност обаче бе пред вратата на Флориан Мюлер, когато удар от въздуха на Алмами Туре се оказа неточен и премина над напречната греда. В 27-та минута крайният бранител на Майнц Даниел Брозински опита далечен изстрел, който попадна право в ръцете на Кевин Трап, а 1 минута по-късно нападателят на отбора Робин Куайсон бе изведен сам срещу вратаря, но шутът му бе неточен. В 30-та минута Филип Костич имаше шанс да открие резултата в полза на Айнтрахт, но топката премина покрай страничната греда.

В края на първото полувреме обаче Майнц взе инициативата и успя да реализира първия гол в мача. В 43-та минута, след изпълнение на ъглов удар, защитникът Муса Ниаките се възползва от прекрасното центриране на Брозински и успя да открие резултата с глава. Малко по-късно в заключителните секунди на полувремето, отново след прецизно центриране на Брозински, Джери Сейнт Жуст засече топката, като я предостави на крака на нападателя Жан-Филип Матета, но той пропусна да реализира от изключително близка дистанция.

На почивката Айнтрахт направи две смени, като Тимъти Чандлър и Мият Гачинович влязоха на мястото на Алмами Туре и Бас Дост. В 54-та минута защитата на “орлите” се пропука отново, след което Матета реализира второ попадение, но за щастие на Айнтрахт голът бе отменен заради вдигната засада. 13 минути по-късно втори гол на Майнц не бе зачетен, след като този път Робин Куайсон се бе оказал зад защитата на Айнтрахт преди да прати кълбото във вратата на Трап.

В 77-та минута добрата игра на Майнц даде резултат. След грешка на футболистите на Айнтрахт в средата на терена, влезлият като резерва Пиер Кунде успя да се възползва от празното пространство пред себе си и изпрати топката покрай вратаря Трап, като по този начин удвои аванса на отбора си. В заключителните секунди на мача халфът имаше шанс да направи резултата класически след красив удар извън наказателното поле, който обаче бе спасен./sportal.bg

Main Menu