Фортуна Дюселдорф изпусна важна победа, но взе точка

06 Юни 2020 18:58

Отборите на Фортуна (Дюселдорф) и Хофенхайм завършиха наравно 2:2 в мач от 30-ия кръг на Бундеслигата, изигран на “Меркур Арена”.

Домакините излязоха напред в резултата още в 5-ата минута, когато Роуен Хенингс засече с глава центриране на Кевин Щьогер. Тяхната задача беше улеснена четири минути по-късно, когато Бенямин Хюбнер от противниковия състав си изкара директен червен картон за удар без топка срещу Каан Айхан. Въпреки числения си пасив, гостите успяха да изравнят още в 16-ата минута. Тогава Мунас Дабур се разписа след центриране от фаул. След още две минути нов гол на Хенингс беше отменен чрез намеса на ВАР.

В 61-ата изненадващо, предвид превеса на Фортуна, се стигна до пълен обрат в мача. Това стана благодарение на удар по земя на Стивън Цубер. След това дюселдорфци упражниха още по-голям натиск и стигнаха до равенството след точно изпълнена дузпа на Хенингс. До края на мача те потърсиха победата, но не успяха да си я осигурят.

Така Фортуна остава на прейофното 16-о място в класирането с 28 точки в актива си, докато с 43 пункта Хофенхайм е шести./sportal.bg

Main Menu