Бивш играч на ЦСКА прати Шахтьор на четвъртфиналите в Лига Европа

05 Авг 2020 21:58

Шахтьор (Донецк) постигна категорична победа с 3:0 в реванша срещу Волфсбург от 1/8-финала в Лига Европа и се класира без особени проблеми за следващата фаза на турнира. Украинският гранд бе спечелил и първата срещу с 2:1 и с общ резултт 5:1 продължава на 1/4-финал. "Оранжевите" решиха всичко с три бързи гола в края на двубоя. Два от тях реализира бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш в 89-ата и 93-ата минута, а освен него се разписа и Соломон в 91-ата минута.

Макар Волфсбург да се нуждаеше от задължителна победа, Шахтьор бе по-опасният отбор още от самото начало на мача. В 26-ата минута удар на Марлос се отби от гредата, а в 33-ата минута Матвийенко направи голям пропуск отблизо.

Домакините продължиха да създават опасни положения и през втората част, като с пропуски се отличиха Марлос, Жуниор Мораеш и Тайсон.

В 65-ата минута обаче "Миньорите" останаха в намален състав, след като Хохлава спъна откъсващият се Шлагер и получи директен червен картон. При последвалият фаул Брекало стреля опасно и Пятов трябваше да спасява.

Численото предимство на гостите обаче бе кратко и в 68-ата минута и те останаха с 10 души на терена, след като Брукс поулчи втори жълт и червен картон за високо вдигнат крак.

В края на двубоя украинците решиха всичко в мача с три бързи гола. В 89-ата минута Соловон навърза трима противници при ъгловото флагче и подаде за Додо, който пък продължи към Жуниор Мораеш, който от движение прати топката в мрежата за 1:0.

В добавеното време паднаха още два гола. В 91-ата минута домакините организираха контраатака, Соломон бе изведен зад защитана и не сгреши за 2:0.

В 93-ата минута Мораеш се възползва от грешка на Гилавоги, отне и останал очи в очи с вратаря оформи крайното 3:0.

Така Шахтьор се класира напред в турнира и вече чака да научи следващия си съперник, който ще бъде определен от сблъсъка между Айнтрахт (Франкфурт) и Базел./sportal.bg

Main Menu