Юнайтед пак бик ЛАСК и е на четвъртфинал в Лига Европа

06 Авг 2020 00:16

Манчестър Юнайтед очаквано се класира за 1/4-финала в Лига Европа. "Червените дяволи" спечелиха с 2:1 срещу ЛАСК (Линц) в реванша на "Олд Трафорд". Те имаха преднина от 5:0 след първия двубой и с общ резултат 7:1 продължават напред. Оле Гунар Солскяер си позволи да пусне почти изцяло резервния си състав, но това не се оказа голям проблем. Австрийците се представиха достойно, като създадоха доста положения и първи откриха резултата в 55-ата минута чрез Филип Визингер, но Джеси Лингард в 57-ата и Антони Марсиал в 88-ата минута обърнаха нещата в полза на домакините.

Англичаните започнаха двубоя с Одион Игало на върха на атаката и триото Дейвид Джеймс, Джеси Лингард и Хуан Мата зад гърба му. В средата на терена действаха Скот Мактомини и Фред.

Гостите пък старториха с Марко Рагуж на върха на атаката и Доминик Фризер и Хюсеин Балич по крилата. Джеймс Холанд и Петер Михорл движеха играта в средата на терена.

Първата възможност в мача бе за домакините. В 5-ата минута при един корнер Хари Магуайър отправи изстрел с глава, но над вратата.

В 10-ата минута обаче ЛАСК можеше да поведе. При едно разбэъркване след корнер Андраде стреля с глава и нацели напречната греда. След това и Визингер шутира по земя, но на сантиметри от вратата.

Австрийците имаха нова добра възможност в 30-ата минута, когато Рагуж отправи мощен удар от дистанция и Серхио Ромеро бе доста затруднен.

Втората част започна с шанс за Юнайтед. В 50-ата минута Мата подаде за Игало в наказателното поле, той си освободи пространство и стреля, но в ръцете на вратаря.

ЛАСК обаче откри резултата в 55-ата минута. Филип Визингер овладя една изчистена топка пред наказателното поле и с много красив далечен изстрел не остави шансове на Серхио Ромеро за 0:1.

Минута по-късно гостите имаша нова възможност. Отново Визингер шутира, но този път топката профуча покрай вратата.

В 57-ата минута обаче Юнайтед възстанови равенството. Мата пусна дълъг пас зад защитата за Лингард, който напредна и хладнокръвно реализира за 1:1.

В 70-ата минута Ромеро отново бе тестван с опасен изстрел на Доминик Райтер, но аржентинският страж направи ново солидно спасяване.

Скот Мактомини стреля опасно в 84-ата минута, но топката премина покрай левия страничен стълб.

В 88-ата минута влезлият като смяна Антони Марсиал вкара за 2:1. Той получи на границата на пеналта, напредна и с удар под плонжа на вратаря вкара топката в мрежата.

Секунди преди края на двубоя Серхио Ромеро трябваше да се намесва отново след коварен рикошет, но успя да опази вратата си и да подпечата победата на своя тим.

Така Манчестър Юнайтед е на 1/4-финал в Лига Европа и в следващата фаза ще се изправи срещу Копенхаген, който по-рано днес отстрани Истанбул (Башакшехир)./sportal.bg

 

Main Menu