Байерн вкара четири на Атлетико за успешен старт в Шампионската лига

22 Окт 2020 00:42

Байерн Мюнхен стартира по страхотен начин защитата на титлата си в Шампионска лига, след като победи Атлетико Мадрид с 4:0, като домакин в първия мач от груповата фаза на надпреварата. Успехът е дванадесети поред в най-комерсиалния турнир, след като преди миналия сезон баварците спечелиха трофея с 11 поредни победи.

Двубоят започна по-добре за Байерн и в 14-ата минута баварците създадоха сериозна опасност пред вратата на Атлетико, като след центриране от конер Никлас Зюле удари левия страничен стълб на гостите. Отбраната на "дюшекчиите" реагира много бързо в ситуацията и успя да изчисти. Само три минути по-късно Толисо бе изведен отлично от Коман в накзателното поле, но ударът му бе отразен от Ян Облак. Атлетико отвърна с опасен удар на Караско в 21-ата минута, но той бе уловен от Мануел Нойер. Само седем минути по-късно баварците ообаче баварците победоха. Йозуа Кимих намери отлично Кингсли Коман в наказателното поле и французинът с прецизен удар прати топката в мрежата на Атлетико. В 41-ата минута Байерн Стигна до втори гол. След грешка на защитата на Атлетико Левандовски я открадна и подаде на Коман. Той от своя страна намери Леон Горецка, който със силен удар направи резултата 2:0.

 

Атлетико Мадрид стартира много добре второто полувреме, като се разписа след удар на Жоао Феликс. В последствие попадението не бе зачетено заради засада на Луис Суарес. В следващите минути двата тима си размениха ппо-още няколко опасни атаки, но до нов гол така и не се стигна. В 64-ата минута Атлетико бе много близо до гол, след като Яник Караско бе извесен сам срещу Нойер, но ударът му мина в страни от вратата. В 65-ата минута Байерн направи резултата класически. Корентен Толисо се разписа с бомбен удар от над 30 метра. Въпреки сериозната преднина баварците не намалиха оборотите и стигнаха до четвърти гол. Кингсли Коман буквално развинти защитата на Атлетико и с точен удар прати топката покрай плонжа на Облак. До края на срещата играчите на "дюшекчиите" опитаха да върнат поне едно попадение, но така и не успяха да преодолеят отбраната на домакините./ dsport.bg

Main Menu