Интер спечели гостуването си на Емполи

27 Окт 2021 23:50

Интер бързо се завърна на победния път в Серия "А". Шампионът спечели с 2:0 гостуването си на Емполи от 10-ия кръг. Успехът на стадион "Карло Кастелани" бе постигнат с голове на двама защитници. Данило Д'Амброзио в 34-ата и Федерико Димарко в 67-ата минута отбелязаха двете попадения за гостите. Съдията Даниеле Кифи също имаше доста работа. Той отмени още три гола за "нерадзурите", а освен това показа червен картон за Самуеле Ричи от домакините в 52-ата минута, което бе преломен момент в мача.

Домакините имаха първата възможност в мача. Още във 2-ата минута след центриране от корнер патрик Кутроне стреля с глава, но неточно.

Интер обаче бързо взе инициативата и повече задържаше топката. В 7-ата минута се стигна и до първи шанс за гостите. Едно центриране в наказателното поле стигна до Д'Амброзио, който успя да стреля с глава, но твърде слабо и в ръцете на вратаря.

Първата голяма опасност в мача дойде в 13-ата минута. Стоянович отправи страхотен шут от дистанция, който летеше към горния десен ъгъл на вратата, но Ханданович направи блестящо спасяване.

Домакините пропуснаха още една прекрасна възможност в 19-ата минута, когато Луперто стреля отблизо и само навременната намеса на Д'Амброзио пред голлинията попречи на топката да се озове във вратата.

В 22-ата минута и Викарио трябваше да прави първа сериозна намеса под рамката на вратата си след прекрасен удар на Димарко, но стражът на домакините показа блестящ рефлекс и спаси.

В 32-ата минута се стигна до доста любопитна ситуация в наказателното поле пред Ханданович. Байрами бе изритан от защитник на Интер, но съдията не отсъди дузпа, дори и след разглеждане с ВАР, макар да се видя, че има нарушение.

Две минути по-късно Интер откри резултата. Алексис Санчес прати елегантно центриране към Данило Д'Амброзио, който с глава насочи топката във вратата аза 0:1.

В 44-ата минута резултатът за малко да бъде удвоен, след като изстрел на Барела се отби от гредата, но се оказа, че халфът е бил и в засада. Минута по-късно Лаутаро Мартинес стреля опасно с глава отблизо, но в ръцете на вратаря.

Второто полувреме започна с шанс пред Алексис Санмес, който стреля с глава, но твърде слабо и вратарят спаси.

В 52-ата минута домакините останаха в намален състав. Самуеле Ричи закъсня с шпагата си срещу набралия скорост Николо Барела и извърши грубо нарушение, а съдията не се поколеба и му извади директен червен картон.

Три минути по-късно Алексис Санчес отблизо прати топката във вратата на съперника при едно разбъркване в наказателното поле, но голът не бе зачетен заради засада.

В 59-ата минута гредата спаси домакините след изстрел с глава отблизо на Роберто Галярдини.

Минута по-късно Емполи получи фаул на границата на пеналта. Пинамонти изпълни наказателния удар, но прати топката над гредата.

В 63-ата минута нещата се пренесоха пред другата врата и Лаутаро Мартинес стреля с глава отблизо, на Гулиомо Викарио направи блестящо спасяване. Втарарят трябваше да прави още едно блестящо спасяване минута по-късно след шут на Галярдини, а след това и Брозович отправи опасен изстрел, който профуча покрай вратата.

В 67-ата минута натискът на "нерадзурите" даде резултат. Лаутаро Мартинес центрира успоредно на голлинията и Димарко на далечната греда засече във вратата за 0:2.

В 73-ата минута Галярдини вкара след центриране от корнер, но се оказа, че голът му е с ръка и той не бе зачетен.

В 82-ата минута Димарко можеше да запише втори гол на сметката си, но изстрелът му по земя се търкулна до гредата.

В добавеното време Даниеле Кифи отмени трети гол на гостите. Този път Сенси вкара отблизо, но бе в засада и попадението правилно не бе зачетено.

След тази победа Интер е на 3-ото място в таблицата с 21 точки. Емполи пък заема 12-ата позиция с 12 точки.

 

sportal.bg

Main Menu