Кобрата: Боксът е на по-високо ниво от ММА

28 Ное 2021 12:06

Кубрат Пулев беше категоричен, че боксът е на много по-високо ниво от смесените бойни изкуства. Това заяви той на пресконференцията след експресната си победа срещу Франк Мир още в първия рунд.

Според българския боксьор битките в триъгълен ринг са бъдещето. Той призова да се организират още подобни събития на галата в Тексас по цял свят.

„Това е спорт, не е война. Ние сме бойци. Няма значение бокс или ММА. Искаме да спечелим и днес аз го направих”, започна Пулев.

„Боксът е различен спорт с много дълга история. Според мен боксьорите победиха, нищо че ММА-ците спечелиха повече мачове по време на галата. Просто основната битка е много важна. Уважавам те, г-н Джаксън (капитан на отбор "ММА" Куинтън Джаксън - Рампейдж), но боксьорите спечелиха. Къде е твоят човек (Франк Мир), защо не му се обадиш? Уважавам ММА бойците, но боксът е на по-високо ниво и те си мечтаят някога да го стигнат. Докато боксьорите може да се поучат известно време и да свикнат с ММА“, продължи той.

„Бил съм се два пъти за световните титли и винаги съм имал възможност с екипа ми да проверим ринга предварително, а сега това не беше така и бях много учуден защо. Но "Трилър" имат различен стил и различни правила, според мен битките в триъгълен ринг са бъдещето и трябва да останем с тях, и да ги разпространяваме по света“.

„Организацията беше на много високо ниво и заедно с "Металика" направиха страхотно шоу. Трябва да правим още такива събития не само в САЩ, ами и по целия свят“.

„Тренирах много сериозно за този двубой, защото не знаех какъв ще е ринга и правилата бяха непознати за мен. Затова се подготвих добре и проведох тренировки с много ММА бойци като Благой Иванов, който е побеждавал Фьодор Емеляненко.

„За мен е удоволствие, че спечелих първия шампионски пояс в Triad Combat”, завърши Кобрата на пресконференцията“, каза още Кобрата.

Main Menu