Интер отмъква Дибала

14 Ян 2022 14:43

Италианският шампион Интер ще се опита да отмъкне Пауло Дибала като свободен агент през лятото, твърди „Gazzetta dello Sport“. Изданието смята, че изпълнителният директор на „нерадзурите“ Бепе Марота, който е бивш шеф в Ювентус, обмисля да подпише с аржентинския нападател, който все още не може да се разбере с „биаконерите“ за нов договор.

Както е известно, настоящият контракт на Дибала със „старата госпожа“ изтича в края на сезона. 28-годишният Дибала има 9 гола и 4 асистенции в 20 мача за Юве във всички турнири от началото на сезона. Той играе на „Алианц Стейдиъм“ от лятото на 2015 година, когато торинци го закупиха от Палермо за 41 милиона евро.

Смята се, че Дибала и Ювентус ще подновят преговорите за нов договор през месец февруари, но вероятността аржентинецът да си тръгне остава голяма. Дибала иска годишна заплата от 10 милиона евро, а от Юве не са готови да му предложат повече от сегашното му възнаграждение, което е 7,3 милиона евро.

Интер също би могъл да има проблеми с исканата от Дибала заплата, за да не се окаже по силите и на „нерадзурите“, но все пак шампионите вероятно ще се опитат да изкушат нападателя, ако той така и не се споразумее с Ювентус за нов договор.

Main Menu